~ Diepe zielsconnecties: Waar het echt om draait ~

Tweelingzielen.. Wie kent deze term nog niet? In de spirituele ‘scene’ is het een hot item. Helaas kom je als je de woorden: tweelingzielen of twinflames, intypt op Google, meestal de geromantiseerde en uit zijn verband gerukte versie van dit concept tegen. Het is helaas geen Romeo & Julia liefdesverhaal maar een grote uitdaging voor de ontwikking van het authentieke zelf en het belichamen van de intense liefde die gevoeld wordt. Op verschillende facebook pagina’s voor tweelingzielen waar voornamelijk vrouwen actief zijn, zie ik dat velen deze connectie benaderen vanuit, de oude romantische relatievormen waar co- afhankelijkheid een rol speelt. Waar veel mensen niet aan willen geloven is dat het niet om de relatie zelf gaat maar het proces en de Union in je zelf.  Een relatie is mogelijk als je deze connectie en de dynamiek er van leert begrijpen en alle emotionele gehechtheden en beperkende overtuigingen los kunt laten. Zodra er verwachtingen ontstaan (zelfs de meest simpele verwachtingen) kunnen deze als een blokkade werken want de ander doet nooit wat je precies verwacht. Daar zitten precies de frustraties en de wanhoop in want we willen maar wat graag die relatie maar bijna niets wat ooit werkte bij ex partners werkt bij deze connecties.

De ander weerspiegelt de pijn punten in de ander of de zogenaamde issues waar aandacht en heling voor nodig is. Maar dat kan alleen intern gedaan worden en dus zal de één even van het toneel moeten verdwijnen om plaats te maken voor de ander zijn of haar reflectie en innerlijke heling. Maar vanuit het perspectief van de oude relatievormen wordt dit gezien als afwijzing, bedrog en in de steek gelaten worden. Vaak komt er een hoop pijn, verdriet en teleurstelling bij kijken. Alleen zijn veel van deze gevoelens te wijten aan de oude niet werkende relatievormen waarin we wel afhankelijk waren van de aandacht en liefde van de ander. In de nieuwe relatievormen wereldwijd zullen mensen eerst de heelheid in zichzelf gaan ervaren alvorens er relaties aan gegaan worden. De vele zielenconnecties wereldwijd, voorheen tweelingzielen (ik gebruik de term liever niet) zijn de eerste stap, op weg naar de evolutie van hoe relaties er in de toekomst uit gaan zien. Daar waar onvoorwaardelijke liefde, vrijheid, respect en authenticiteit centraal staan.

Voorheen en nog steeds blijven veel mensen in een relatie of huwelijk vanuit angst, geld, de kinderen, taboes, angst om los te laten of om alleen te zijn, gemakzucht etc. Maar er slagen er relatief weinig mensen  in om vanuit diepe, echte authentieke liefde bij elkaar te blijven of zelfs bij elkaar te komen. En daar gaat nu dus verandering in komen. Maar dat kost tijd en een hoop innerlijk werk. In diepe zielsconnecties kom je jezelf tegen alsof je in de meest heldere spiegel ooit kijkt, een spiegel die dimensies te boven gaat. Je kunt in principe niet meer weglopen van jezelf omdat er heel veel zaken aan het licht komen en gerealiseerd moeten worden. Ook al gaat het verlangen om je te versmelten met de ander door merg en been, waar het om gaat is dat je deze liefde zelf gaat uitdragen en belichamen. Hoe doe je dat dan dat belichamen van die liefde? Zou je je af kunnen vragen. Het antwoord is vrij simpel, door aanwezig te zijn in je hartcentrum, letterlijk in je hart. Het hart is verbonden met je intuïtie en is het zuivere kanaal voor communiceren met je hogere zelf, de kosmos en je tweelingziel. Het is de nieuwe manier van communiceren binnen deze connecties, vanwege de rechtstreekse verbinding via de hartchakra’s.

hug-yourself

Wat ook belangrijk is, is om ontzettend mindful te worden over alle gedachtes die je heel de dag door krijgt. Zodra je negatieve overtuigingen en gevoelens naar de ander toe hebt, bijvoorbeeld, kunnen deze als blokkade gaan werken tussen jou en de ander. Dus is het zinvoller om liefdevolle gedachtes en gevoelens over de ander te hebben want die ander pikt deze namelijk op en reflecteert het weer terug. Iedere keer wanneer je verwijten en/of een innerlijke blame game in je zelf bespeurt, ga dan met je aandacht terug naar je hart. In je hart voel je wat waar is en krijg je antwoorden van je hogere zelf binnen. En iedere keer wanneer je aandacht te erg afdwaalt naar de ander is het zaak om terug te keren naar jezelf. Dat kan letterlijk genomen worden, door je ogen te sluiten, en in stilte en meditatie met jezelf te zijn en voelen in je lijf wat er afspeelt. Door dit te doen krijg je als vanzelf antwoorden binnen en ontstaat er steeds meer innerlijke kalmte en zelfliefde. En daarnaast leer je het proces van de connectie te begrijpen waardoor pijn, verlangen en wanhoop langzaamaan tramsmuteren in helder weten en innerlijke vrede.

Er ontstaat een nieuwe jij die de kracht en liefde gaat uitdragen zonder de behoefte om het buiten zichzelf te zoeken. Dat is de kracht en de uitdaging van deze zielsconnecties, noem het tweelingzielen, twinsouls, blue rays etc. Ik ga liever voorbij het labelen en het eindeloos discussiëren. Het gaan tenslotte om de ervaring die misschien het verstand te boven gaat maar waar je niet om heen kunt vanwege de overweldigendheid van deze connectie. Wat mij persoonlijk ook helpt is om zo weinig mogelijk of heel gericht informatie op facebook groepen of youtube op te zoeken omdat, er sprake is van veel beperkende collectieve overtuigingen binnen het tweelingziel concept.

Deze overtuigingen kunnen in je onderbewustzijn wroeten en laat dat nou net hetgeen zijn wat je niet kunt gebruiken. Er zijn namelijk weinig personen die dit proces echt begrijpen zonder het te baseren op het oud relatieconcept. Kritisch zijn kan geen kwaad en vooral in jezelf toetsen wat waar is en wat niet. Maar onthoud: het gaat niet om de relatie zelf maar om het proces binnen in. Iedere keer wanneer je je afvraagt wat de ander aan het doen is, voelt of wilt dan is het even een reminder om je aandacht weer even terug te brengen naar jezelf. Het is niet altijd makkelijk omdat we zo geconditioneerd zijn met onze zintuigen naar buiten gericht. Buiten lijkt altijd alles leuker maar met zulke connecties staat het binnenspelen centraal.

En vergeet heel dit fenomeen gewoon ook af en toe even, want er is nog meer in het leven dan deze leuke leerzame zielsconnecties. Dus lach, doe, gek, heb plezier en breng de magie terug in je leven. Wij zijn zelf die creators, make the best of it!

Liefs Anita

9 Comment

 1. Nicolette says: Beantwoorden

  Mooie tekst. Jammer die Engelse woorden ertussen, waar het niet nodig is.

 2. jen says: Beantwoorden

  Mooi geschreven. Ik lees ook weinig. En volg absoluut niet de filmpjes. Dus ik voel vooral. Maar wat wil je… ik ken mijn tz al 18 jaar. En nee we zijn niet samen in een relatie. Sterker nog we zitten allebei bij iemand anders. Maar elk contact of ontmoeting voelt als een Goddelijk geschenk!

  1. Dank je wel en wat mooi dat jullie elkaar al zo lang kennen. En bij velen is een relatie ook vaak te intens dus ik begrijp dat als geen ander. Ik wens je heel veel geluk en wijsheid op je pad en stiekem nog vele mooie ontmoetingen met je tz! Liefs Anita

 3. Marion says: Beantwoorden

  Heel mooi geschreven. Ja het is moeilijk om bij jezelf te blijven en datgene te doen wat je nodig hebt/wil doen. Daarvoor is het ook nodig – voor mij althans – dat je in die moeilijke periode helemaal tot jezelf komt en zelfs niet openstaat voor (vreemde) andermans meningen, want dat brengt je alleen maar in de war en van je ‘eigen pad/gevoel/innerlijk weten af. Ik wens je heel veel succes en een luisterend oor en knuffel toe.

  1. Daar sluit ik me helemaal bij aan.
   Altijd bij jezelf blijven. Dank je wel, jij ook veel succes tijdens deze (soms toch wel) uitdagende reis.
   Liefs Anita

 4. hoi Anita
  Jaaaaa, waar ik je net over schreef in je blog over loslaten van spullen… die man is dusmijn tweelingziel, dat maak jij mij nu duidelijk… zoveel spiegels ongelooflijk en zo bijzonder zo magisch kan het zijn en zo dood kan het zijn als we in elkaars pijn zitten te wroeten… ik kan zoveel van hem leren, dat voel ik zo goed, daarom wil ik hem niet kwijt en kan ik open voor hem blijven…
  dank je voor deze blog… ik ga deze naar hem mailen
  grxxtjes Nanna

 5. Dankjewel voor dit artikel. Heel herkenbaar. Ik zit in zo’n relatie en we zijn wegen aan het vinden om constructief om te gaan met elkaar ruimte geven. Mijn partner is nu een maand alleen naar India en als ze terug komt gaan we tijdelijk apart wonen. Ik worstel zelf erg met echt op eigen benen staan (ook emotioneel). Kom veel zelf kritiek, veroordeling en heel veel angst tegen. Iedere dag stapjes zetten in loslaten van weerstand, aandacht geven aan dankbaarheid en vreugdevolle lichtheid en het aanwezig blijven door de angst heen. De relatie zet mij hiertoe aan. Alleen zou ik deze diepte van zelfverbinding door de pijn punten heen nooit vrijwillig aan zijn gegaan.

  1. Hoi Marie Louise, Dank je wel voor je openhartigheid? Hoe gaat het nu met jou en het apart wonen? Ik hoop dat jullie op een harmonieuze manier samen of los van elkaar door het proces heen gaan. Vee liefs Anita

 6. Edith says: Beantwoorden

  Heel erkenbaar artikel. Het wordt inderdaad zo geromantiseerd. En zoals je al schrijft dat iedereen denkt dat het man-vrouw liefdesrelatie moet zijn. Ik ben lid geweest bij een groep over tweelingzielen op facebook, daar vond ik niet de informatie die echt over tweelingzielen gaan. Meer over de romantische relaties die ze denken te moeten hebben. Ik weet uit ervaring, ik ben getrouwd met mijn tweelingziel, dat het heel anders is. En soms helemaal niet makkelijk. Je tweelingziel is je spiegel, en dan kan het heftig zijn.

Geef een reactie