~Herfstige pompoen pasta-saus~

Een lekker bordje pasta aan het eind van een drukke dag maakt mij altijd blij. Maar toch, tijd voor een andere variant dan die eeuwige tomaten saus! Gelukkig vond ik tussen mijn groenten-voorraad nog een heerlijke pompoen die mij riep! Ach, laten we het eens proberen, en eerlijk gezegd, een tomatensaus ik misschien iets sneller gemaakt (pompoen schillen/snijden…you know), maar het resultaat was een ontzetten romige en karakteristieke pastasaus! En dan heb ik het nog niet eens over de schitterende gele kleur… Nieuwsgierig hoe je deze pastasaus maakt?

Wat heb je zoal nodig?

          400 gr pompoen blokjes

          1 ui

          1 teentje knoflook

          200 ml groentebouillon

          50 ml plantaardige kookroom

          Zout/peper

          Italiaanse kruiden

 

Schil de pompoen en snijd in stukjes en kook deze in ongeveer 10-15 minuutjes zacht.

Giet de pompoen af.

Snijd de ui en knoflook fijn en fruit deze aan in een sauspannetje.

Voeg de pompoenstukjes toe en bak deze kort eventjes mee.

Voeg de groentebouillon toe en laat geheel een paar minuutjes zachtjes pruttelen.

Hierna pureer je het geheel met de staafmixer tot gladde massa.

Roer de room door de saus en laat 5 minuten staan op zacht vuur.

Breng de saus nog extra op smaak met zout/peper en meng er een mix van Italiaanse kruiden door heen.

Laat de saus nu nog 10-15 minuutjes op een zacht vuur staan.

Serveer de saus op een lekker bordje pasta en garneer eventueel met wat vegan Parmezaanse kaas en verse basilicum!

 

Hoe creamy is deze pastasaus!

Geef een reactie