~Skypen met Rens Kroes~

2016 is een jaar wat voor mij veel impact heeft gehad op mijn leven. Ondanks hier en daar wat ups, heeft het behoorlijk wat downs gekend. Met in september het meest heftige moment van mijn leven. Het afscheid van mijn moeder.

Gelukkig ben ik voorzien van ontzettend lieve en belangrijke mensen om mij heen, zo ook mijn mede-blogster en Greenqueen Anita. Op een drukke werkdag ontving ik van haar een berichtje of ik alsjeblieft wilde bellen als ik tijd had. Nietsvermoedend belde ik haar in mijn pauze en ineens had ik daar een dolenthousiaste Anita aan de telefoon. Ze vertelde mij dat ze stiekem bezig was geweest om iets leuks te organiseren voor mij. Om even wat positieve energie er in te brengen. Ze vertelde me dat ze contact had gezocht met Rens Kroes, 1 van diegene die mij in het begin van de 1e stap naar een vega-lifestyle inspireerde om ook gezonder en natuurlijker te eten.

Rens Kroes is het gezicht van bewust eten. Al in haar jeugd begon de leidraad van gezond eten en gezond leven door haar leven te lopen. Hierin is haar liefde voor food en vooral healthy food door de jaren heen alleen maar gegroeid. En waarom zou je je niet je werk maken van je passies? Voor haar bekende kookboeken uitkwamen was ze dan ook al druk bezig met het werk als voedingscoach.

Inmiddels heeft ze 3 kookboeken uitgebracht in Nederland en is ze momenteel druk bezig om haar boek ook internationaal uit te brengen. ‘

Als je tussen mijn kookboeken snuffelt, zul je dan de boeken ‘Powerfood’, ‘Powerfood van Friesland naar NY’ en ‘On the go’ treffen.  Ook al zijn niet alle recepten vegan, ook als vegan kun je zoveel inspiratie halen uit haar boeken.

27122946272_06af8b0e9c_b

Maar goed, ik dwaal af…. Anita wilde mij een beetje in het zonnetje zetten en heeft hier dus de hulp van Rens Kroes voor ingeschakeld. En Rens Kroes reageerde!!

Ik was door het dolle heen. Hoe leuk is het om te horen dat 1 van je grootste voorbeelden (en met een druk werkschema) tijd voor je wilt maken. En vanwege dat drukke werkschema, heeft ze ons toch weten in te plannen voor een Skype-afspraak.

Afgelopen dinsdag was het dan zover. Toch wel een beetje spannend. In de ochtend probeerde ik te zorgen voor een ideale positie van mijn laptop voor het skypen (wat niet geheel is gelukt, maar dat terzijde). Samen zit ik met Anita voor de laptop klaar en daar belt Rens. Jeey! This is fun!

En laat mij als eerst even zeggen, wat een ontzettend leuk mens is Rens!. Ondanks dat ze misschien drukjes is, weet ze uiteindelijk ruime drie kwartier met ons vol te kletsen. Anita en ik hadden ons lijstje met vragen klaar liggen, maar het was zo’n fijn gesprek, dat de vragen eigenlijk niet echt een rol speelde.

Eigenlijk was het best fijn zo’n gesprek, we zijn tenslotte geen journalisten. We praatten over mijn, moeder, over voeding, onze blogs en inspirerende tips.

Voor jullie heb ik dus eigenlijk geen interview gereed, omdat het uiteindelijk uitliep op een redelijk persoonlijk gesprek.

Maar dit is iets wat ik nodig had. En Rens… ik ben nog steeds fan van haar.

De gesprekken en inspirerende tips, hebben er voor gezorgd dat ik (en ook Anita) een flinke motivatieboost hebben gekregen.

Bedankt lieve Rens, we weten wat ons te doen staat! En bedankt voor het fijne gesprek!

En blijf Rens natuurlijk ook volgen, www.renskroes.com

Liefs,

Arianne

Geef een reactie