De energieën van de volle maan op 14 december 2016

De aankomende volle maan op woensdag 14 december brengt weer intense energieën en transformaties met zich mee. Dit zal met name voelbaar zijn voor diegenen die (geruime tijd) bezig zijn met innerlijk werk op zielsniveau. De volle maan valt in het sterrenbeeld tweelingen. Tweelingen is een luchtteken dat een enorme balans nodig heeft in afwisselende zaken en vrijheid. Het is raadzaam om hier bij stil te staan tijdens deze volle maan. Ook kunnen er aspecten van het loslaten aan bod komen zoals bij bijna iedere volle maan het geval is. Welke aspecten in je leven dienen je niet langer meer?

De energieën beloven intens te worden omdat een hoop zaken aan het licht komen die langere tijd zijn weggestopt maar nu naar boven lijken te komen. Het kan helpen om wat tijd voor reflectie te nemen. Tijd doorbrengen in de natuur kan enorm helpen om het contact met je hogere zelf, moeder maan en de aarde te versterken. Er kunnen een hoop inzichten aan bod komen maar om er niet door overweldigd te raken is het raadzaam om de nodige rust te nemen. Deze volle maan is de laatste van het jaar 2016.
2016 staat voor 9 die een voltooiing inhoudt. Het jaar 2017 staat voor een nieuw begin.
Om het nieuwe haar intrede te laten doen zijn er vaak nog zaken die afgerond en losgelaten dienen te worden.

Diepgewortelde schaduwkanten, herinneringen en/of gevoelens van eventuele trauma’s uit vorige levens en ook dit leven kunnen aan bod komen. Daarom zijn rust nemen en de nodige zelfzorg erg belangrijk. 2016 was voor velen een heftig jaar en tijdens de volle maan en de laatste weken van 2016 kan het heilzaam zijn om een terugblik te nemen van het afgelopen jaar. Wat staat je nog langer in de weg? Zijn er nog langer blokkades, gedragspatronen, oud zeer, relaties of andere zaken die je geluk in de weg staan?

De energieën tijdens deze volle maan brengen veel aan het licht met als doel om alles wat je niet langer dient, op te ruimen en te zuiveren. De volle maan van 14 december is een soort vervolg van de afgelopen volle manen waaronder de vorige van november die in het teken Boogschutter stond. Tijdens deze volle maan is er de mogelijkheid om je te ontdoen van zaken die herhaaldelijk terug lijken te keren. Ook hierbij is loslaten de sleutel. Het is een soort: Final Exam om de nieuwe cirkel: het nieuwe begin, dat 2017 met zich mee brengt voluit te omarmen. Loslaten kan angst met zich mee brengen omdat het oude vertrouwde weg lijkt te vallen en je daarbij mogelijk het grotere plaatje niet ziet. Vaak deinzen mensen terug vlak voor een nieuw begin uit angst om het (oude) vertrouwde kwijt te raken.
En daarbij het overweldigende gevoel die dit met zich mee brengt.

Uiteindelijk komen er altijd weer nieuwe kansen maar om echt vooruitgang te willen boeken en het leven te leiden waar je van droomt, zul je de angst recht in de ogen moeten aankijken. Blijf je voor altijd wachtend op dat rotsblok staan tot je er vanaf gaat springen? Of waag je de gok en spring je eens eindelijk? De keus ligt bij jou en je bent vrij om te kiezen, uiteraard. Maar soms moeten we de sprong wagen om eindelijk dromen waar te maken.
Dit is een belangrijk thema dat aan bod komt tijdens de volle maan van december 2016.

Bij velen gaan het proces en transformeren gewoon door in 2017 want als eindeloze kosmische wezens blijf je altijd leren en ontdekken. De vraag is alleen: durf je het nieuwe begin in 2017 te omarmen of blijf je in in de wachtmodus en eindeloos uitstellen tot later? Alles wat nog langer belastend voor je is en je vooruitgang in de weg staat, mag je van je afschudden en zuiveren. Dit is essentieel om tot je ware potentieel te komen. Iedere volle maan is een mooie en unieke gelegenheid om hier aandacht aan te besteden.

Zo ook deze volle maan die een indrukwekkende en heftige impact kan hebben op iedereen die gevoelig hier voor is. Ik zou zeggen: grijp je kans, werk samen met de betoverende helende maan energieën en kom steeds dichter tot je ware zelf. Eerder schreef ik een artikel over ritueeltjes die je kunt doen tijdens de volle maan.
Deze lees je hier: http://greenqueens.nl/?p=978

Ik wens iedereen een magische volle maan toe en doe er je voordeel mee!

Liefs Anita

Geef een reactie