Bieten Framboos Raw Cheesecake

Iets te vieren? Of gewoonweg jezelf eens lekker trakteren? Met deze taart garandeer ik jullie een ware smaakexplosie. En zal ik jullie dan ook vertellen dat dit verantwoord, vers en zonder toegevoegde suikers kan? Het is niet de meest simpele of goedkoopste taart. Maar heel af en toe moet deze verwennerij gewoon kunnen, of misschien past dit recept wel heel goed bij die ene gelegenheid waarbij je iets moois en heerlijks wilt voorschotelen. Deze taart is eenvoudig te bereiden (zonder oven!) en omdat ik er van hou om er iets spannends van te maken heeft deze ‘cheese’cake wel 1 bijzonder ingredient… Rode bietjes! En naast dat deze taart gewoon erg lekker is, is hij lekker voedzaam en kun je er zonder schuldgevoel een puntje van wegsnoepen! Welkom in de wereld van de raw food ( en zo lekker kan het zijn). Bewaar deze taart wel lekker koel in de koelkast en als je hem zelf nog wat langer wilt bewaren kun je hem ook goed invriezen!

Wat heb je nodig?

          150 gr walnoten

          250 gr dadel

          2 eetlepels rauwe cacao

          3 avocado’s

          50 gr + 200 gr geweekte cashews

          Evt. 50 ml kokoswater

          Rasp van 1 limoen

          Sap van 1 limoen

          1 vanillestokje

          250 g framboos (mag vers, maar ook uit de vriezer (ontdooid)

          200 gr geraspte rode biet

          4 dadels

          200 gr stukjes verse kokosnoot.

 

Laat de benodigde cashewnoten een nacht van te voren goed weken in water.

Maal de walnoten in fijne stukjes (niet te fijn) samen met de 250 gram dadels. Voeg aan het mengsel no 2 eetlepels rauwe cacaopoeder toe en verdeel het geheel over de bodem van je springvorm.

Rasp de schil van de limoen.

Om de eerste laag te maken, mix je in een blender of keukenmachine de avocado’s samen met 50 gram geweekte cashews en de helft van de verse kokosnootstukjes. Voeg vervolgens  hieraan de limoenrasp en sap toe samen met het merg van 1 vanillestokje. Indien de vulling misschien iets te dik is, kun je hier een scheutje kokoswater aan toevoegen.

Verdeel deze vulling over de bodem en plaats de taart nu voor even in de koeling.

Voor laag twee gaan we met de bietjes aan de slag.

Rasp de bietjes (eventueel met handschoenen aan, want mooie roze vingertjes zul je krijgen!).

Snijd nog 4 extra dadels helemaal fijn.

Mix met de blender (of keukenmachine) de bietjes samen met de frambozen, de dadels, de 200 gr cashews en de andere helft kokosnootstukjes samen tot een geheel.

Verdeel deze laag over de vorige laag en plaats de taart voor ongeveer een uurtje in de vriezer en laat hem opstijven.

TIP! Deze taart is gevulde met vele verse producten en misschien iets minder stevig als een normale cheesecake. Bewaar hem dus wel lekker in de koelkast.

Garneer de bovenkant zoals jij wilt, laat je fantasie gaan. Ik heb de mijne voorzien wat losse rauwe cacaopoeder en verse granaatappeltpitjes.

Geniet van de vele smaken die deze taart je te bieden heeft!!

Liefs,

Ariann

Geef een reactie