Tweelingzielen/ diepe zielenconnecties: Proces naar authenticiteit en spirituele volwassenheid

Na een intense periode en proces van stagnatie,heftige energieën, ontdekkingen en desillusies heb ik een hoop (New Age) programma’s en overtuigingen losgelaten. Er is echter één fenomeen die ik vanuit eigen ervaring niet als (sub) programma of onderdeel van de New Age beweging kan plaatsen.
Oftewel: tweelingzielen. Een inmiddels, bijna, uitgemolken concept waar de disinformatie op het web de pan uit rijst en het een trend is binnen de spirituele New Age beweging. Toch is het een fenomeen die niet te ontkennen valt als je dit eenmaal live hebt mogen ervaren. Deze connecties die je kunt hebben met iemand zijn zo diep, rauw, puur en echt alsof elke cel in je lijf en je hart ‘ja’ schreeuwt, hoe vaak je er ook voor weg loopt of het probeert te rationaliseren met de mind. Je kunt er bijna niet omheen want het blijft je achtervolgen net als de zon en de maan. De afgelopen tijd heb ik ontdekt dat er in de New Age beweging hele subtiele misleidings technieken en programma’s aanwezig zijn om de mensheid van ware bewustwording, soevereiniteit en authenticiteit af te houden. (de ware jij als medeschepper)
Vrouwen die godinnen en andere archetypes aanbidden en zichzelf daarmee associëren, het aanbidden en samenwerken met aartsengelen en opgestegen meesters en de channelings met hen, het activeren van het derde oog, veelvuldig ayahuasca gebruik, readings, kundalini activaties, orakelkaarten en ga zo maar door.

Dit zijn allemaal zaken waar ik mee te maken had en waar ik nu van los aan het breken ben omdat de lessen die ik mocht leren hiervan grotendeels geleerd zijn.  Nu mag ik de kracht uit  mijzelf halen zonder steeds te hoeven grijpen naar deze tools. Want het kunnen hele handige hulpmiddelen zijn op het pad van bewustwording mits je het ook weer los kunt laten als het nodig is. Het hele eieren eten is dat we geen van deze zaken blijvend nodig hebben om te groeien in bewustzijn. Het zit allemaal in jezelf, hoe cliché en suf het ook mag klinken. Veel mensen in de spirituele beweging bezwijken liever voor de magie, de glitters, de sprookjes, de eenhoorns, de archetypes als de innerlijke kinderen die eindelijk weer buiten mogen spelen. En daar is niets mis mee, het innerlijke kind is juist iets waar veel aandacht voor nodig is. Het enige wat ik zie gebeuren is dat veel mensen blijven hangen in een soort droomstaat waar het valse licht van de New Age hen verblindt en de alledaagse realiteit hardnekkig vermeden of ontkent wordt.

Zie ook mijn artikel: http://greenqueens.nl/?p=1263#comment-614

Maar het proces van tweelingzielen is in constante beweging van persoonlijke groei, gewaarzijn en bewustwording van heel veel aspecten. Het is een proces waarbij je de meest authentieke en dus unieke expressie van jezelf wordt. Het gevaar van de New Age beweging is dat je geprogrammeerd kunt worden met allerlei overtuigingen, gedragingen en gewoontes die je overneemt volgens de”Love & Light beweging zonder deze te onderzoeken en waarbij je alles behalve authentiek bent maar gaat leven volgens de normen van anderen en de groepscultuur.
Ik zie veel peer pressure in deze beweging alsof het een soort gouden vangnet is waar alle spirituele ‘grote’ kinderen zich veilig en geborgen mogen voelen. Alleen is dat vangnet niet altijd zo zuiver en liefdevol als het lijkt. Bij het proces van diepe zielenconnecties/ tweelingzielen gaat het erom dat je in je eigen kracht komt te staan en dat je een complete balans van de vrouwelijke en mannelijke energieën bent in een lichaam waarbij alle innerlijke kind en archetype aspecten geheeld worden.

Het is een spirituele volwassenheid en rijpheid verwerven en dit belichamen en dus uitdragen in je hele zijn, doen denken en uiteraard voelen. Je bent dan als het ware een voorbeeld die handelt naar de wijsheid en inzichten die je hebt opgedaan. Het is een proces waarbij je dit mag doen door middel van een connectie samen met een ander persoon die symbool staat voor dit proces die zich in jou afspeelt. Echtheid en puurheid en dus authenticiteit spelen de hoofdrol in dit proces en er is eigenlijk geen ruimte voor onzuiverheid want alles wat onecht, niet authentiek is en wat in de schaduw ligt wordt naar boven gehaald om op te ruimen om je ware zelf naar voren te laten komen. Je kunt dus wel heel de dag mantra’s gaan zingen in een kringetje, spirituele workshops bijwonen, orakelkaarten readings doen, Youtube filmpjes bekijken en Facebook groepen afstruinen voor interessante informatie en weet ik wat voor toeters en bellen uithalen. Uiteindelijk zul je het proces in jezelf moeten aangaan en daar de kracht uit putten. Dat wil niet zeggen dat hulpbronnen van buitenaf ineens slecht zijn, zolang dit maar geen ontsnapping wordt aan datgene waar het eigenlijk om draait: Het proces in jou, in je mentale, emotionele, astrale, etherische, droom lichamen, je  ademhaling, je denken, je voelen, je hart en overige ingewanden en alles wat zich in jou bevindt. Daar vindt de bewustwording plaats door je gewaar te worden van wat zich daar allemaal afspeelt.

Vanuit jezelf kun je de meest echte versie van jezelf worden, niemand anders kan het voor je doen aangezien alleen jij weet wie je echt bent. Maar uiteraard blijft het een proces met vallen en opstaan en in bepaalde periodes blijf je even hangen om te leren en te ontdekken zoals het innerlijke kind of de ongetemde en geziene godin in de New Age wereld, ( hoeft niet maar kan), de loner in reflectie om even alles op een rijtje te zetten en terug te keren naar je centrum (altijd goed), de optimist die vreugde ervaart door middel van leuke activiteiten en het delen van talenten en passies (helemaal mooi) en soms weet je het even niet meer en val je terug als een verlept stuk vreten die nergens meer in gelooft of warm voor loopt. Het hoort er allemaal bij net als de triggers, de spiegels, het verlangen, het loslaten, de scheiding, het samenkomen en alles wat een zogenaamde tweelingziel in je losmaakt. Zolang je weer opstaat na het vallen, leert en nog meer de ‘echte’ jij zal zijn met een beetje spirituele volwassenheid gebalanceerd met het innerlijke kind en alles wat aan het licht komt, weet ik zeker: You rock this shit.
De tijd van het tweelingzielen sprookje en het dromen is leuk geweest. Nu is het tijd voor wat serieus werk aan de winkel (mocht je dat nog niet doen) en dan komt het sprookje misschien nog weleens uit.
Ik zeg doen!

Laters, liefs X

Anita

Bron: greenqueens.nl

 

2 Comment

  1. Gerard Hager says: Beantwoorden

    Mooi en duidelijk artikel, deze spijker op de kop. Jij verwoordt iets wat ik ook al een tijdje voelde alleen nog niet bewust, in woorden. Dat heb jij nu gedaan, dank je wel!

    1. Dank je wel Gerard. Fijn om te lezen dat je er iets mee kunt. Liefs

Geef een reactie