Mooi oud worden zonder botox: My Stay Young with Nature tips

Ja mensen, iedere dag komen we weer een stukje dichter bij de vergankelijkheid van het leven. We worden er helaas niet jonger op en dat kun je zien aan de lijntjes onder je ogen, je voorhoofdsrimpels of je eerste grijze haren. Niet leuk maar het hoort bij het leven. Tegenwoordig gaan veel vrouwen maar ook mannen voor de botox- bijl. Een spuitje botox of fillers lijkt tegenwoordig hetzelfde als vroeger naar de schoonheidsspecialist gaan voor een gezichtspeeling. Ik zeg: dat kan anders, beter en natuurlijker. Zonder troep in je te laten spuiten met de kans om te shapeshiften in een plastic monster. We leven in een maatschappij waar het contact met de natuur in de vergetelheid  is geraakt. Maar ik persoonlijk geloof in de kracht van de natuur en de goodies die Mother Nature te bieden heeft. De eeuwige jeugd is misschien iets te voorbarig maar met de tips die ik zelf nastreef en leef denk ik dat je veroudering enorm kunt rekken om je jeugdigheid zo lang mogelijk te mogen behouden. Nieuwsgierig? Blijf vooral hangen.

Voeding & Sap uit de slowjuicer
Voeding speelt als je het mij vraagt misschien wel de belangrijkste rol als het aankomt op gezondheid en een vitale uitstraling. As above so below, as within as without. Je bent wat je eet is dan ook zeker geen cliché aangezien organismes in de evolutie zich aanpassen aan het milieu ( dus ook voeding), kun je er van uit gaan dat als je ongezonde crap eet zoals  junkfood met een lage trilling zonder enige levensenergie, dat je lichaam zich aanpast aan deze levensloze voeding. Niet gek dat je je vervolgens futloos voelt en allemaal rare klachten en/of ziektes krijgt. De natuur heeft een overvloed aan alles wat ons lichaam nodig heeft in groente, fruit, noten en zaden. Ik zweer bij gezonde sappen die ik pers met mijn slowjuicer. Een van mijn favorieten die ik bijna elke dag drink is een sap met ananas, gember, appel en boerenkool of spinazie. Deze sap is niet alleen lekker, het geeft je daarnaast ook een energy boost en je huid gaat stralen. Jaren geleden had ik een witte haar die steeds terug kwam maar sinds ik iedere dag een verse groentesap drink is die haar als sneeuw voor de zon verdwenen. Toeval? Ik dacht het niet. Ik vermoed dat het niet alleen door de combinatie van de (rauwe) groente en fruit komt maar bovenal ook de gember. Verse gember is powerful want het bevat de anti oxidant gingerol wat goed werkt tegen huidbeschadiging en ik denk stiekem toch ook tegen grijze haren. Dus lang leve de gember. Mocht je een slowjuicer overwegen, kan ik alleen maar zeggen: doen. Het is als je het mij vraagt echt een investering in jezelf.

 

 

Genoeg slapen
De één heeft veel slaap nodig en de ander heeft al baat bij een paar uurtjes. Ik ben iemand die veel slaap nodig heeft, het liefst 9 uur. Als ik niet genoeg geslapen hebt zie ik dat gelijk in mijn gezicht, de fijne lijntjes onder mijn ogen lijken ineens niet zo fijn. Ook ben ik als de dood voor voorhoofd rimpels, die vind ik niet zo gezellig. Bij een goede nachtrust krijgen je lichaam, je cellen en je huid (als grootste orgaan) de tijd om te herstellen. Niet zo gek dat slaap zo belangrijk is. Ik denk dat er geen one- size fits for al protocol is voor de hoeveelheid slaap die je nodig hebt. Het lijkt mij dat je lichaam als intelligent wezen precies weet hoeveel slaap je nodig hebt. Naar je lichaam luisteren en op een natuurlijke manier wakker worden is denk ik het beste. Er zijn mensen die met 3 uurtjes slaap prima functioneren en er ook nog eens goed uitzien. Ik ben er daar helaas niet één van want je ziet het gelijk aan mijn gezicht. Hoe dan ook is een goede nachtrust belangrijk en dan niet alleen de lengte ervan maar bovenal de kwaliteit. Uitslapen, iets wat ik graag doe, is toch wel één van de tips der tips die ik kan meegeven. Ik persoonlijk voel me fitter en actiever en ik zie er veel stralender uit.

Qi gong
Sinds een tijdje kwam ik in aanraking met Qi gong. Qi gong is een Chinese bewegingsleer waarbij je met oefeningen je lichaam en energie huishouding sterker maakt voor innerlijke rust en balans. Eerst deed ik maar één oefening (chasing the moon) maar toen attendeerde mij een vriendin van mij erop eens op Youtube te kijken naar turtorials van diverse Qi Gong oefeningen. Nou, waanzinnig, dit had ik eerder moeten doen. Je voelt je rustiger, gecentreerder, sterker en meer in balans. Daarnaast schijnen de gemiddelde Qi gong beoefenaars er veel jonger uit te zien dan hun leeftijd doet geloven. Je werkt namelijk met Chi oftewel levensenergie die je vervolgens laat circuleren in je lichaam. De meeste mensen zitten vol energetische blokkades maar door Qi gong wordt het lichaam weer van zuurstof voorzien. Als de levensenergie weer normaal langs de organen,cellen en zenuwen stroomt kan het verval en dus veroudering tegengaan. Niet zo gek dat er veel Chinezen zijn die er veel honger uitzien. Voor mij alle reden om hier mee door te gaan en dit in mijn dagelijkse routine te brengen.

Weleda Skin Food
Naast de voeding, slaap, Qi gong en lifestyle effecten zweer ik bij de Skin Food crème van Weleda. En nee, ik maak geen reclame voor Weleda, hoewel ik doe het eigenlijk wel, maar dan geheel vrijwillig in dit geval. Deze crème is namelijk heel vettig en persoonlijk houd ik van een dikke vettige crème. Dit is voor mij dan echt de truc tegen rimpels. Voor mensen met een vette huid is deze crème misschien niet zo’n goed idee maar je zou het ook alleen kunnen gebruiken voor onder je ogen en je voorhoofd bijvoorbeeld. Ik gebruik het al jaren en ik smeer voor het slapen gaan een behoorlijke toef zodat het snachts goed kan intrekken. Weleda is ook één van de betere merken als het aankomt op natuurlijke ingrediënten, iets wat ik zelf heel belangrijk vind.
Ik heb ook andere duurdere crèmes geprobeerd maar er is geen enkele die in de buurt komt van deze crème. Nou is deze crème wel meer geschikt voor de droge of gemengde huid en je moet er natuurlijk van houden. Ik vind ‘m geweldig en ik heb het gevoel dat het echt werkt tegen veroudering. Sinds ik het gebruik is mijn huid nog redelijk hetzelfde. Dit is denk ik ook één van de redenen dat ik jonger geschat word.

Ik hoop dat je wat aan mijn tips hebt gehad. Mocht je zelf nog leuke tips en adviezen hebben, voel je vrij om die te delen en ook ben ik benieuwd naar jouw ervaringen met gezonde sappen en Qi gong.

 

Stay Young and fresh!

 

Liefs – X-

Anita

 

 

 

 

1 Comment

  1. woow mooie foto’s heb je, welk fototoestel gebruik je? Heb je ook een speciale filter gebruikt (zoja welke?) ik wil dit ook kunnen.

    groetjes

    Caro

Geef een reactie