~ Nieuwe mindset: Ik ben geboren voor het geluk ~

Laatst bladerde ik door een oud Happinez tijdschrift en ik kwam een fantastische uitspraak tegen van een vrouw in een interview. Ze vertelde namelijk dat zij geboren was voor het geluk. Nu zou je kunnen denken: wat een gedurfde uitspraak, wie denkt zij wel niet dat zij is, maar hier word ik nou heel vrolijk van. Daarom besloot ik om dit nu zelf ook als overtuiging te gebruiken. ‘’Ik ben geboren voor het geluk’’. Wow, heftig maar waarom niet dacht ik. Aangezien we met onder andere onze overtuigingen, gedachtes, emoties en de gemoedstoestand daar omheen onze realiteit creëren, vond ik deze overtuiging van die vrouw wel heel krachtig en pakklaar. Zelf heb ik vroeger vaak gedacht dat ik geboren was voor de pech in het leven en als een ware pechvogel ging ik door het leven samen met mijn wolkje met regen boven mijn hoofd. Die overtuiging heb ik gelukkig al een hele tijd geleden de deur uit gemieterd. Er moest alleen nog even een nieuwe voor in de plaats komen.

Dus bij deze heb ik de mooie overtuiging gekopieerd en geplakt, klaar om in mijn onderbewuste geprogrammeerd te worden. Zou het echt zo werken denk je? Ik zou zeggen let’s find out. Hoewel de New Age versie van de Law of Attraction in sommige opzichten niet helemaal juist is, zit er in grote lijnen wel een waarheid in verscholen. Ik merk het maar al te vaak in het dagelijkse leven. Dat wat je uitzendt aan geloofsovertuigingen, gedachtes (positief of negatief), de emoties en je staat van zijn dus je trillingsfrequentie, daar schep je je persoonlijke realiteit enorm mee.

Zo heb ik heel lang een poverty bewustzijn gehad, dus denken vanuit tekort en armoede en als vanzelfsprekend had ik ook altijd te weinig geld ,tijd en middelen. Ook heb ik al jarenlang de overtuiging dat ik een Einzelgänger ben. Niet dat dit laatste per sé zo slecht is, het maakt alleen wel dat ik mij onbewust heel erg afsloot voor mensen waardoor deze diepgewortelde overtuiging heel erg bevestigd werd in de externe wereld waardoor het dus mijn realiteit werd. Het schijnt dat we ongeveer 60 duizend gedachtes hebben op een dag, of de statistieken hier van kloppen weet ik niet maar in ieder geval gebeurt er veel in het onderbewuste. Daarom vind ik persoonlijk  schaduwwerk heel belangrijk en tegelijk mooi zodat je alles wat in het duister en/of onderbewuste ligt in het licht wordt gezet. Dit is waar heel die bewustwording onder andere over gaat. Hoe dan ook zijn die overtuigingen die we hebben enorm belangrijk.

Daarom ga ik nu de: ik ben geboren voor het geluk mindset: challenge aan. Waarom niet? Er valt niets te verliezen al zal het heus niet zo zijn dat er nooit meer teleurstellingen of uitdagingen zullen zijn. Alleen zul je ze vanuit een hele andere invalshoek zien en benaderen. Altijd weer die perceptie natuurlijk. Als je het leven zo gaat beschouwen kun je het gewoon weer als een spel zien net als een kind. Zo kun je weer spelen met je verbeeldingskracht en je leven zo leuk mogelijk inkleuren met een open hart en mind.

Met die overtuigingen kun je dus ook spelen en oefenen in de praktijk des levens. Laatst hoorde ik een affirmatie: ‘’this is the first day of the rest of my life’’. Dit klinkt misschien een beetje vanzelfsprekend, toch vond ik dit een hele mooie uitspraak. Als je het leven zo gaat bekijken, ga je denk ik ondanks bepaalde processen en uitdagingen toch lichter en moeitelozer in het leven staan. Dus bij deze: dit is de eerste dag van de rest van mijn leven waarin ik nog eens geboren ben voor het geluk. Ik zou zeggen: doe gezellig mee, wie weet wat deze mooie overtuiging ons gaat brengen.

 

Veel liefs

-X-

Anita

 

2 Comment

  1. Patricia Aarts says: Beantwoorden

    Super! Ik doe mee 🙂

    1. Mooi & Welcome! Liefs

Geef een reactie