~ Diepe zielsconnecties Hello goodbye: Ultieme overgave in het loslaten ~

Ik voel dat het tijd is voor een update over diepe zielsconnecties: noem het tweelingzielen, twinsouls, tweelingvlammen, persoonlijk resoneer ik niet met deze labels. Er is zo ontzettend veel over geschreven waaronder informatie vanuit gekleurde New Age jasjes en/ of vanuit wishful thinking en persoonlijke verhalen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Maar de laatste tijd lijkt het iets stiller rondom dit onderwerp. En dat is niet voor niets gelukkig want mensen mogen meer en meer naar binnen in zichzelf op zoek naar de antwoorden en de heelheid. De tijd van het belichamen is aangebroken, het in de praktijk brengen van de geleerde lessen en beproevingen, waar het uiteindelijk allemaal om draait.

Maar er is nog een ander belangrijk thema waar veel mensen in deze situatie aan mogen: een complete overgave in het loslaten van de persoon met wie je deze speciale band deelt. En het loslaten van de uitkomst, het plaatje en alle gehechtheden die er mee gepaard gaan. Ik heb al een tijdje niets meer geschreven over dit onderwerp omdat ik de noodzaak er niet van voelde en omdat het een uitgekauwde New Age programma religie lijkt te zijn geworden. Maar in de diepere essentie weet ik dat de oorsprong van de echte authentieke originele band/ diepere zielconnectie echt  is.

De ego mind vindt het nog vaak lastig te verteren en gaat het liefst  op zoek naar bewijs om het te ontkennen of te ontmaskeren en met de gehypte New Age varianten kun je daar aardig in slagen. Ik geloof zelf niet dat één ziel in 2en is gesplitst, daar resoneer ik totaal niet mee. Wat ik zelf weet en ervaar is dat je allebei 2 losse individuen bent met een eigen ziel en een eigen heelheidsprincipe. Ik voel alleen dat er een hele belangrijke afspraak is gemaakt op zielsniveau om als ultieme spiegel het proces van bewustwording en heelheid in elkaar uit te dagen door middel van een diepe emotionele en spirituele band die door merg en been gaat. Het is een aantrekkingskracht die zo intens je ziel penetreert die je leven in een klap verandert.

Alleen mensen die deze bizar intense connectie met iemand ervaren kunnen er over meepraten want als je dit niet hebt gevoeld en meegemaakt kun je het louter op verstandelijk mind- level begrijpen. En laat dat nou net het hele eieren- eten zijn, want deze connectie valt niet te begrijpen , het gaat om het voelen en weten middels het emotionele bewustzijn. Het wil niet zeggen dat emoties altijd van zuivere komaf zijn want via mind control technieken kunnen gevoelens en emoties ook (kunstmatig) opgewekt worden. Maar bij een bepaalde zielsconnectie die zo sterk en waarachtig is dat heel je lijf en al je cellen aangeven dat dit wat je meemaakt de waarheid is ondanks alle verhalen, hoop, verwachtingen, blinde vlekken, theorieën en de ego mind die je aan het twijfelen brengt.

 

 

Diep van binnen weet je of het echt is en wat het doel er van is. Wederzijdse persoonlijke groei is waar het vaak om draait met daarbij lessen in thema’s als loslaten, de authentieke zelf zijn, onthechting, meegaan met de flow van het leven, illusies doorzien, een totale paradigma en re- design en model van de ‘’nieuwe bewuste relatie’’ introduceren in de wereld waarbij persoonlijke groei, werkelijke intimiteit en verbinding centraal staan. Het klopt dat veel relaties met zo’n diepe connectie in de praktijk niet lijken te werken. Tenminste nu dan. Je hebt te maken met 2 individuen die allebei keuzes maken. Veel mensen zijn nog niet klaar voor de intensiteit die zo’n relatie of band met zich meebrengt. Dit kan heel pijnlijk zijn vanuit de rol van de persoonlijke ik  van de ‘bewustere’ van de 2 die vervolgens door intens rouw en verdriet gaat vanwege hoop en verwachtingen die  niet verwezenlijkt wordt op dit moment. Ik voel dat het een collectieve periode en tijdlijn is waarbij een totale overgave in het loslaten van de ander en het hele concept centraal staat.

Een overgave aan de flow of life waarbij je de uitkomst loslaat en vertrouwt op die flow, ook al betekent het dat je de persoon in kwestie heel lang of misschien zelfs nooit meer ziet. Dit is heftig, ik weet er alles van, alleen al van het idee hiervan kan het pijnlichaam geactiveerd waardoor diepe emoties en een rouwproces getriggerd kunnen worden alsof je geestelijk geamputeerd bent. Als dat zo is: omarm het, voel het, en raak het aan, emoties komen en gaan net als golven zoals je weet. Dus ook het proces van rouwen gaat weer voorbij als in vlagen. Als de persoon met wie je zo’n diepe band hebt niet kiest voor dit proces en de bewustwording en het contact of de relatie lijkt niet te werken dan is het soms verstandig om het helemaal los te laten. Als één of beiden hier niet klaar voor is, werkt het gewoon niet en in een premature staat kun je de puurheid van deze bijzondere band onnodig belasten en verpesten voor een eventuele toekomst en andere tijdlijn waarin beiden wel de nodige groei hebben bereikt om het wel te laten slagen.

 

 

Ook is het vaak het geval dat zo’n connectie helemaal niet ontaardt in een relatie en waarbij je een andere levenspartner zult tegenkomen. Ik denkt dat je zelf wel diep van binnen weet of dit het geval is, dit is erg persoonlijk ondanks de blinde vlekken en wishful thinking die je mogelijk kunt ervaren door het sterke verlangen en intensiteit. Hoe dan ook is het belangrijk dat processen worden aangegaan en dat mensen de heelheid in zichzelf gaan vinden en nergens meer daarbuiten. Soms moet je net die persoon loslaten en dus onthechten hiervan. Daarbij vertrouwen op de stroom van het leven dat je bent waar je moet of mag zijn en de connectie er altijd is met of zonder elkaar. Soms zijn er nieuwe situaties, mensen en plekken die ontdekt mogen worden voordat je weer bij elkaar komt als dat überhaupt het geval is. Daarom is het belangrijk om die stroom niet te blokkeren door je willens en wetens vast te houden aan de band en het plaatje van de uitkomst.

En geloof me ik weet daar alles van, daarentegen is het juist nu meer dan ooit belangrijk om mee te gaan met de stroom en de hartsverbinding er te laten zijn zonder het te willen grijpen of begrijpen. Dit vindt de mind maar niets maar het emotionele bewustzijn waar de kracht in schuilt  weet wat het doet. Het emotionele bewustzijn gaat hand in hand met de stroom van het leven zonder zich vast te klampen aan een uitkomst of verhaal. En laat dat nou misschien nog wel het leuke zijn van dit fenomeen: het niet weten en vertrouwen op het mysterie van het leven. Het is intens en heel pittig af en toe als je zo’n diepe band met iemand hebt, maar de tijd is gekomen voor een nieuwe Era: een buiging voor het niet weten en totale overgave waarbij je de  ballen die je angstvallig  in de lucht hield uit je handen laat vallen, wetende dat ze op hun plek terechtkomen hoe dat ook er uit mag zien.

Het is tijd  om volledig compleet te zijn met of zonder die ander, wetende diep in je hart dat jullie zijn waar jullie moeten zijn ook al zie je even elkaar niet meer in het matrix speelveld. Op hartsniveau is er geen scheiding zoals je weet. Altijd connected waar dan ook waar de flow van het leven je ook naar toe brengt. Genoeg geschreven en gepraat over dit onderwerp, nu mag er gevoeld en geleefd worden en de nodige keuzes gemaakt worden ook al betekent dit loslaten op het hoogste niveau.

 

Liefs -X-

Anita

Geef een reactie