~ Integer zijn versus zelfverrijking: de valkuil van de ‘feel good’ fake spiritualiteit ~

Het is mij opgevallen dat zoveel mensen spiritualiteit gebruiken als een soort middel om succes te bereiken vanuit persoonlijk gewin. Zeker in combinatie met een slimme bedrijfsstrategie, marketingtools, positief denken en succes gegarandeerd aldus de gemiddelde mainstream zelfhulp goeroe. Ik vraag mij weleens af: wie is er nou nog echt en authentiek met als doelstelling een service to others mentaliteit vanuit de kern zonder het ‘maak  me zo snel mogelijk rijk- principe’ middels de Law of Attraction. Figuren en fenomenen als Abraham Hicks, The Secret, Bentinho Massaro en spirituele businesscoaches die duizenden euro’s vragen voor een online training middels motiverende spirituele NLP trucjes en hypnose praatjes en goeroes kan ik niet meer aan zien.Ik zie de valkuil van het spirituele ego bij veel mensen die toch wel graag een slaatje uit de marketing feel- good abundance spiritualiteit willen halen.

We moeten echt van die egozuchtige service to self mentaliteit af en een diep besef gaan krijgen van de noodzaak van het belang voor het grotere geheel. En behalve het besef hiervan krijgen er dus ook naar handelen. Nu zeg ik niet dat (materieel) rijk zijn slecht is, ik bedoel wie wil het nou niet, ik zeg ook geen nee tegen een paar miljoen. Maar op het moment dat mensen misleid worden middels mooie spirituele verkooppraatjes om een  programma of training te kopen waarbij je eigenlijk een zelfde soort product leert te verkopen voor veel geld, of healings of bijeenkomsten die een vermogen kosten zie ik geen integriteit maar pure zelfverrijking.Onder het mom van: koop mijn spirituele marketingproduct en vervolgens leer ik jou hoe je jouw spirituele marketingproduct verkoopt (los van de healings zelf) met mijn briljante bedrijfsstrategie en Law Of Attraction tools. Als je je daar goed bij voelt moet je dat natuurlijk lekker doen. Ik zal het niet bestempelen als goed of slecht maar het in veel gevallen is het wel handelen vanuit de valse zelf- identiteit omdat er vaak een onjuist beeld wordt geschetst van de achterliggende drijfveer die gebaseerd is op zelfverrijking.

Persoonlijk help ik liever echt mensen, dieren of de planeet en ja tuurlijk is financiële rijkdom niet verkeerd maar als de intentie is er vaak alleen op gericht om er zelf beter van te worden terwijl de illusie wordt gegeven dat het vanuit pure dienstbaarheid is, wat dus vaak niet zo is. Het gaat niet alleen om dure online trainingen maar ook vooral cultvorming zoals je bij Benthino Massaro en Teal Swan ziet die een hele brand (spiritueel merk) van zichzelf hebben gemaakt en naast bepaalde waarheden ook disinformatie verkopen en mensen inpalmen met hun magnetische aantrekkingskracht en mind control hypnose technieken of ze zich hier nu bewust van zijn of niet. Dit is niet vanuit een oordeel maar een onderscheidingsvermogen. Ik heb niets tegen deze mensen alleen betwijfel ik hun integriteit ten zeerste. Ik vind het jammer dat zoveel mensen voor de ‘’fake it feel good’ spiritualiteit bezwijken en dus eigenlijk misleid worden. dat terwijl we juist nu de waarheid nodig hebben in plaats van nog meer misleiding en spirituele afleiding in de vele vermommingen.

 

 

Ook in de Truth Movement heb je stromingen waar disinformatie agenten ingezet worden om mensen van het ware pad en de waarheid af te houden. Wat is dan het ware pad zou je kunnen zeggen? Ik denk dat als mensen meer naar binnen zouden gaan in hun binnenwereld en echt eerlijk naar zichzelf durven te kijken dat de waarheid sterk gevoeld en ervaren kan worden. En dat ook nog eens gecombineerd wordt met een helder onderscheidingsvermogen maakt het dat wishful thinking en blinde vlekken minder snel de kans krijgen om de waarheid te vertroebelen. Maar ook door oprecht onderzoek te doen naar belangrijke zaken, iets waar moed voor nodig is want het kan emotioneel triggers oproepen waardoor je mentaal of emotioneel overweldigd kunt raken.

Het staat haaks tegenover het streven naar altijd maar positief zijn want stel je voor dat je een keer even negatief bent, pas maar op want dan kom je gelijk in een lage vibratie en trek je zogezegd alleen maar slechte dingen aan. Maar als gevolg van het geforceerd trachten naar altijd maar positief zijn blijft alles in de schaduw aan pijn, verdriet, onwaarheden, leugens en bullshit door de New Age feel good pleisters. Maar uiteindelijk vallen die er toch weer af waardoor alle duistere lagen toch weer bij je op de deur kloppen. Spiritual bypassing is dus het gevolg waarbij spiritualiteit als beschermingsmechanisme wordt ingezet om de minder leuke dingen in het leven niet te hoeven voelen  en ervaren. Ik heb het ook allemaal geprobeerd maar ik scheid er mee uit, je kunt je ten alle tijde afvragen: hoe lang wil ik mezelf nog voor de gek houden.

Puur (gewaar) zijn, authentiek zijn en echt oorspronkelijk leven is in mijn ogen alles aangaan wat er gevoeld, beleefd, gehoord en gezien mag worden. No more hiding, gewoon blijven staan en als observator alles aan gaan wat zich aandient. Ja, en dat valt niet mee. Identificeren hoeft niet langer meer want dat is de reden dat mensen weer voor één kant kiezen uiteraard meestal de positieve lichte kant die lekker aan voelt. Ik begrijp het als geen ander maar dit is niet de manier waar de wereld echt beter van gaat worden. Ik persoonlijk houd van rauw, echt, puurheid, oprecht, de waarheid en dat is waar ik voor sta. Geen spirituele spelletjes en gedoe, het wordt tijd voor echte mensen en projecten die voor zuiverheid en de waarheid staan en de ballen en dus het lef hebben om hier naar te handelen. Het valt niet mee in een wereld vol schijn en bedrog maar juist daarom, dus. Ik voel dat het tijd wordt dat alle zuivere mooie zielen, truthseekers, divine rebels, de krachten samen gaan bundelen en voor de waarheid en authenticiteit te gaan staan.

Iedereen die dit leest en er iets bij voelt is van harte welkom om ideeën en visies uit te wisselen. Om van daaruit te kijken wat we kunnen neerzetten en creëren in deze fysieke werkelijkheid. Het wordt tijd voor een nieuwe film, een nieuw script en nieuwe echte spelers, geen acteurs maar creators die mee willen werken aan een nieuw paradigma. Zolang de planeet en haar mensen dieren en planten er allemaal beter van worden mag nu de echte achterliggende motivatie zijn. Het wordt tijd dat we de puurheid en mooie ideeën aan de hand hier van gaan uitwisselen zolang het maar echt en dus integer is. Dit is wat de wereld echt nodig heeft en het is tijd dat we hier nu voor gaan staan.
Ik kijk nu uit naar een mooie samenwerking waar iedereen beter van zal worden en  een service to the world & others de nieuwe strategie zal zijn.

In liefde, kracht en waarheid.

Peace

-X- Anita

 

Geef een reactie