~ Belangrijke fases in het proces van persoonlijke groei en heelheid ~

Naar buiten treden &  de actieve flow
Dit is eigenlijk de mooiste en meest vruchtbare periode waar je in kunt stappen tijdens het proces. Alles lijkt samen te vallen als een expansie. Vaak gaat het gepaard met een zuiver weten en voelen, in combinatie met de moed en kracht  om het in de praktijk te brengen.
In de actieve flow betreed je een tijdlijn waar je het huidige Nu- moment heel sterk ervaart en waar je mind scherp is en je meestal goed geaard bent. Waar je in ieder geval bewust bent van je lichaam en hoe dit op de juiste manier in te zetten, bijvoorbeeld door sport als fitness, zwemmen, tai Chi, dansen of yoga. In deze fase is het hart geopend net als een lotusbloem waarbij je energie heel uitnodigend is.

Je energieveld trekt heel makkelijk nieuwe mensen aan, nieuwe spelers in jouw film die een korte, lange of bijrol mogen vertolken in jouw leven en film des levens. In deze flow die van korte of lange duur kan zijn is je creatievermogen op zijn best waardoor je in staat bent bergen te verzetten met je creativiteit en inzet. Het is dan ook erg handig om in te voelen wanneer je in de actieve flow zit en om daar optimaal gebruik van te maken. In deze fase beleef je een ander, hoger veld van bewustzijn, dit veld is afgestemd op de 5D tijdlijn en hoger waar het scherper, liefdevoller, krachtiger en intenser is. De zintuigen zijn als gevolg daarvan scherper. Dit zijn de periodes waar je op je best bent en een grote gelukzaligheid ervaart.

Als je erg mindful bent van de verschijnselen die bij deze fase en tijdlijn horen en je je onderbewustzijn traint om de meest stimulerende en krachtige gedachtes en gevoelens te ervaren naast het doen van schaduw en proceswerk, zul je steeds beter in staat zijn om deze flow voor langere tijd aan te houden. Net zo lang tot het verankerd raakt in je hele zijn dat je waar en wanneer dan ook in deze gemoedstoestand blijft.. De duur hiervan is bij iedereen weer anders want het kan vaak genoeg gebeuren dat je in de rol van je oude ik stapt waarin je denkt, voelt of handelt vanuit je oude bewustzijn en patronen. Het goede nieuws is dat het geen maanden of jaren hoeft te duren voor je hier weer uitkomt. Je kunt namelijk ieder moment hieruit snappen en het besluit maken om weer in de flow te komen.

Door hier mee te oefenen, te spelen en heel erg alert en gewaar te zijn leer je steeds meer en sneller in deze hogere vibratie en dus in de actieve flow te komen. Dit is de periode waar de zon het meest fel schijnt in heel je zijn en je emotioneel, spiritueel, fysiek en energetisch helemaal een homeostase ervaart. Als je het vanuit een holistisch perspectief bekijkt.  Je emotioneel vermogen speelt ook een grote rol in deze fase omdat er geen ruimte is in de flow voor het onderdrukken van emoties. Alle emoties mogen daarom gevoeld en beleefd worden op gezonde wijze, anders zou je ook niet in de flow zitten omdat je energie heel natuurlijk lijkt te stromen. De mind is in deze fase meer in dienst van het hart dan andersom. In de flow wordt er minder gedacht en meer gedaan, alles voor het hogere goed, afhankelijk van de keuzes die je maakt natuurlijk. Daar komt het nodige bewustzijn bij kijken omdat je keuzes vanuit je zuivere weten of het ego kunt maken. Bij het maken van keuzes die minder goed voor je zijn,  kun je terug geduwd worden in een andere fase of oude tijdlijn waar je terug mag naar een bepaalde les om die  in te zien en eventueel overnieuw te maken voor een belangrijke realisatie.

 

 

Eenheidsbewustzijn; New Age Unicorn fase
Naast de voorgaande fase is dit toch ook wel een hele leuke knuffelige periode. Denk maar aan je kindertijd maar deze dan beleven in een volwassen lijf. Alles is of lijkt rooskleurig alsof je de werkelijkheid met een roze bril waarneemt. Je voelt je één met alles en iedereen en iedere vorm van afgescheidenheid lijkt niet in je dagboek voor te komen. Dit is de fase waarbij veel mensen in bewustwording door een New Age tijd gaan, al hoeft dat natuurlijk niet altijd zo te zijn. Wat heel kenmerkend is voor deze periode is dat behalve het diepe besef van het eenheidsbewustzijn er ook een sterk vertrouwen is in het leven en het universum dat er voor je gezorgd wordt en dat je bent waar je moet zijn.

Vaak gaat het samen met veel synchroniciteit en ontmoet je gelijkgestemden alsof de juiste situaties, mensen, informatie, workshops en spirituele gadgets uit de hemel lijken te vallen voor je. In deze fase zit een soort magische samenhang waarbij je bewust bent van je creatorkracht en verbeelding die je als kind nog op een natuurlijke manier bezat. Het is vaak een heerlijke tijd en of dat nou gepaard gaat met orakelkaarten, volle maan ceremoniën, kristallen of op je eigen unieke manier, dat maakt niet zoveel uit. Het enige nadeel is dat veel mensen graag in deze fase willen blijven hangen vanuit een soort spirituele comfortzone. Spiritual bypassing ligt dan op de loer waarbij je typisch spirituele of vanuit New Age geleerde beschermingsmechanismen gaat inzetten om niet te hoeven dealen met de alledaagse realiteit.

Het gevaar is dan dat je heel eenzijdig gaat waarnemen en blinde vlekken krijgt voor de minder leuke dingen in het leven die ook aandacht behoeven. Het altijd maar positief trachten te blijven kan dan optreden waardoor verborgen schaduwkanten in de schaduw blijven. Dit belemmert je persoonlijke groei enorm en de duistere stukken en mindere kanten in je persoonlijkheid om je heen alsmede in de wereld zullen juist voort blijven bestaan op deze manier. Hoe lekker comfortabel, licht en cozy deze periode ook mag voelen, zolang we nog in een wereld leven waar je moet betalen voor je voeding en onderdak, onze dieren mishandeld worden en de aarde steeds meer vervuild raakt, hebben we met zijn allen nog een hoop werk te doen. Zowel van binnen in onze binnenwereld als in de buitenwereld. Hier komt ook het gezegde vandaan: ‘’If you see the buddha on the road kill em’”.

Dus zodra je in de New Age unicorn roze wolk fase zit, geniet ervan, relax, haal je lering eruit maar ga zodra het nodig is weer verder. Wat je kunt leren van deze fase is de gemoedstoestand en het mindful zijn hiervan proberen mee te nemen in de volgende fase van je leven. Want ook al ben je bezig met schaduwwerk of belangrijke wereldzaken onderzoeken en naar buiten brengen, dit hoeft niet je gemoed en dus je vibratie aan te tasten. Maar dat kan en ik spreek uit ervaring, nog weleens een uitdaging zijn. Hoe dan ook, enjoy, speel en haal eruit wat er in zit maar blijf groeien want uiteindelijk mag en wil alles gezien worden, the good and the bad.


Afgescheidenheid &  apathie; Dark Night of the Soul
Dit is letterlijk een hel op aarde ervaren in menselijke gedaante vanuit mijn beleving tenminste en velen met mij. Dit is eigenlijk het punt waarop je volledig vastgelopen lijkt te zijn in je leven. Alsof je verstrikt ben in een soort val waarbij je in een doolhof loopt zonder uitweg. Ondanks dat ik voorzichtig probeer te zijn met labelen noem ik het de Dark Night Of The Soul, om aan te duiden waar ik over spreek al klinkt dat natuurlijk heel erg zwaar. Je zou het ook een flinke dip, een depressie of een keerpunt kunnen noemen. Hoe dan ook is deze fase er één die je niet snel zult vergeten.

In deze periode lijkt het alsof je in een soort niemandsland zit tussen alle beperkende delen van je oude zelf die omhoog zijn gekomen en de nieuwe versie van jezelf die aan de horizon probeert te verschijnen, afhankelijk van de keuzes die je natuurlijk maakt. In deze fase lijkt het alsof er een soort zwarte deken over je heen hangt waarbij je niet helder kunt denken en waarbij het zelfs kan zijn dat je niet bij je emoties kunt komen waardoor je verdoofd door het leven gaat. Je kunt last hebben van brainfog en een monkey mind die 24/7 actief lijkt te zijn en alleen maar alles aan het over analyseren is. Zelfs de meest nietige zaken lijkt je mind uit te kauwen tot je bijna scheel ziet.

 

Persoonlijk vermoed ik dat deze fases ook samengaan met etherische implants, maar daar ga ik in een ander artikel of filmpje nog een keer uitgebreid op terugkomen. In deze periode lijkt het alsof je bent veranderd in een moeras zonder enige beweging, alsof je vast zit in je eigen lichaam of in je hoofd dat overuren maakt. Het paradoxale is dat je juist in deze fase beweging nodig hebt, beweging die bij jou past dus dat hoeft niet per se lichaamsbeweging te zijn al is dat wel erg wenselijk maar beweging die jou verder op weg helpt, iets doen waar je echt blij van wordt en je hart sneller van gaat kloppen, wat het ook is. In deze fase ben je namelijk meer aan het denken dan dat je dingen doet en de keerzijde is dat je alleen maar aan het denken bent over mogelijke dingen die je zou kunnen doen maar die je niet doet omdat je te druk bent met het denken daarover. Dit is echt mega vastzitten in het denken waarbij je van de ene naar de andere spiraal gaat als een hamster in een kooitje.

Wat ook kenmerkend is voor deze fase in tegenstelling tot de 2 vorige, is dat je je hier compleet afgescheiden voelt van alles en iedereen, alsof je als een onzichtbare alien door het leven moet. Alles voelt zwaar alsof je een rotsblok met je mee moet dragen dag in dag uit. Sommige dagen zijn iets minder erg maar over het algemeen ben je in een soort mind loop en comfortzone terechtgekomen met een dikke grijze wolk boven je hoofd. Het kan in deze fase voorbijkomen dat je of heel veel en overmatig slaapt of dat je insomnia klachten ervaart en daarnaast heel vaak vermoeid bent. Niet zo gek van al dat denken in deze donkere nacht periode. Nu zou je kunnen denken: wat is nou in vredesnaam het doel van deze periode? Vanuit mijn beleving kan ik in ieder geval zeggen dat het belangrijk is om alle beperkende patronen en oude stukken van jezelf in te zien die zo actief zijn zoals het over analyseren, slechte gewoontes, besluiteloosheid etcetera.

Wat ook vaak komt kijken bij deze fase is isolatie waarbij je je zoveel mogelijk afsluit voor de wereld, andere mensen en sociale situaties. Vaak gaat dit gepaard met veel apathie die de rode draad is in deze periode. Vaak is simpelweg de behoefte er niet om gezellig sociaal te zijn, er is daarentegen meer behoefte aan reflectie en bezinning. Reflectie en bezinning zijn enorm belangrijk maar het mag wel in balans zijn want als je je hier in verliest bestaat de kans om geïsoleerd te raken, iets wat niet vreemd is in deze fase. Het kan zijn dat je nergens of van zo weinig mogelijk dingen nog echt geniet, iets wat je veel ziet bij depressiviteit.  Het is niet de meest leuke fase waar je door heen kunt gaan en het tegenovergestelde van de blije New Age Unicorn roze wolk tijdperk. Maar het goede nieuws is: niets is voor eeuwig, zo ook dit niet. Om korte metten te maken met iets zal het oude of de duisternis eerst in het licht gezet moeten worden en als dat gebeurt kan dat heel heftig op de voorgrond komen, dit is een beetje wat er gebeurt tijdens deze fase. En als je deze echt inziet en herkent en het nodige schaduwwerk doet kun je hier voorgoed een einde aan maken ook al gaat het laag voor laag.

Maar wat het best werkt om vooruit te komen en deze periode achter je te laten is een diep zielsbesluit te maken waarbij je echt vanuit je tenen en je celgeheugen de beslissing maakt dat het afgelopen is. Als je dit besluit heel krachtig voor jezelf maakt worden er dingen in beweging gezet voor je, alsof het wiel weer eindelijk gaat draaien na een lange roestige stilstand. Vaak gaat het gepaard met een bepaalde doorbraak. Toen ik na deze periode de beslissing maakte was voor mij ayahuasca en QiGong het keerpunt waarna alles weer ging lopen, maar dat is iets persoonlijks, wat voor mij werkt hoeft voor een ander niet zo te zijn. Ik ben na dat zielsbesluit weer in mijn gevoel gekomen in plaats van dat oneindige denken en vastlopen. Ondanks het grauwe grijze nare randje van deze tijd heb ik er ontzettend veel van geleerd maar ook deze fase was er weer één waar ik gezellig uit mocht. Zelfs binnen zo’n neerslachtige periode en gemoedstoestand kun je een comfortzone ontwikkelen en jezelf allemaal verhalen aanpraten. Dus ook hier geldt: kill the Buddha en ga weer door. Na regen komt zonneschijn en vanuit eigen ervaring kan ik zeggen dat dat echt zo is. Hoe lang of kort de periode ook mag zijn, want dat is voor iedereen weer uniek. Zolang je echt het noodzakelijke besluit maakt zal ook dit van voorbijgaande aard zijn en een nieuwe lichtere tijd aanbreken waarbij je weer een stuk wijzer en sterker bent en de geleerde lessen meeneemt in het volgende hoofdstuk.

 

 

Integratiefase na levensveranderende realisaties
Deze periode duurt meestal niet heel lang, hoewel dit altijd verschilt van individu tot individu omdat we toch allemaal onze eigen unieke weg te bewandelen hebben. Er is vaak een bepaalde tijd nodig om nieuw opgedane inzichten, realisaties en het afpellen van oude lagen te integreren in je systeem. Zolang we met tijd en zwaartekracht te maken hebben en dus een fysiek lichaam hebben ontkom je bijna niet aan de integratiefase. Het kan gaan om dagen tot weken of maanden afhankelijk van hoe lang je nodig hebt. Sommige realisaties zijn zo heftig en schokkend voor de persoonlijkheid dat er soms zelf jaren nodig kunnen zijn. Hoe dan ook is het essentieel dat je jezelf de nodige tijd, aandacht en zelfliefde geeft die je nodig hebt om opgedane realisaties en nieuwe manieren van doen (coping) op te doen en te belichamen. Het is wel zo dat naarmate je langer in het proces zit van bewustwording en een aardige gewaarzijn hebt ontwikkeld je lessen doorgaans sneller leert waardoor deze periodes steeds korter zullen duren en het proces lijkt te versnellen.

Vaak doet de integratiefase zich voor na het voordoen van een belangrijke levensles waarbij er een thema afspeelt zoals oud verdriet, (zelf) vertrouwen, macht, co- afhankelijkheid, verraad, het innerlijk kind, afwijzing, identiteitscrisis, wanhoop etcetera. Deze thema’s worden vaak getriggerd door mensen of situaties in je omgeving die je weten te raken. Maar ook komt het vaak voor dat je gedesillusioneerd raakt omdat bepaalde dingen toch anders blijken te zijn dan waar jij van overtuigd was. Neem bijvoorbeeld de New Age, bepaalde mensen die een belangrijke rol in je leven hadden en die ineens wegvallen of bepaalde opvattingen die je had over bewustzijn of spiritualiteit waar je ineens niet meer mee resoneert. Ook en juist in deze gevallen is de fase van het integreren onvermijdelijk en mag je jezelf echt even de tijd geven om de nieuwe inzichten en aha- momenten, leuk of niet leuk te verwerken en te laten bezinken.

Deze periodes kunnen zich kenmerken in de behoefte om je terug te trekken en even in reflectie te gaan hoe dat er ook voor je uit mag zien. Hoe meer je verwerkt en opgeruimd hebt hoe sneller je vaak weet te schakelen naar de volgende fase omdat je de lessen en boodschappen steeds sneller herkent en de schok van bepaalde realisaties steeds minder drastisch wordt omdat je sterker wordt van binnenuit en er anders mee om weet te gaan. Eigenlijk kun je deze periode of fase zien als een mini vakantie of break waarbij je jezelf even de tijd geeft om de motor weer op te laden. Er is niets zorgelijks aan en alle reden om hoopvol en vol goede moed te blijven want hierna staat er altijd weer een fase van beweging en vooruitgang voor de deur, zolang je het maar toelaat.

Tot slot
Vanuit mijn beleving zijn dit in grote lijnen de fases die ik heel erg erken en beleef tijdens dit proces en die ik ook bij anderen terug zie. Desondanks is ieder zijn ervaring uniek en wil ik benadrukken dat deze informatie niet in steen geschreven is. Daarom adviseer ik om de informatie te filteren met waar je mee resoneert en de rest weg te laten. Mijn doel is om vanuit een zuiver bewustzijn en integriteit helderheid, moed en (h)erkenning te bieden aan mensen die net als ik in een heftig maar tegelijkertijd ook mooi proces zitten.

Als geboren idealist geloof ik in een mooie eerlijke wereld waar homeostase terug zal keren. Dit is voor mij dan ook de reden waarom ik voel dat er veel mensen zijn die in belangrijke processen zitten. Dit is noodzakelijk willen we de wereld veranderen: zo binnen zo buiten.
En dus hoe meer krachtige individuen die hun bronkracht erkennen hoe meer we dit terug gaan zien hier op aarde: As within so without. Al lijkt de moed soms in je schoenen te zakken, besef dan maar dat je een wezenlijk verschil kunt maken in deze wereld en dat je het grotere geheel enorm dient als je die bronkracht  in je uitdraagt als mens. Dit is wat de wereld echt nodig heeft en daarvoor is dit proceswerk onvermijdelijk en o- zo belangrijk.

Ik wens iedereen veel kracht en plezier tijdens deze reis!

From my heart to yours,

Anita

 

 

 

 

 

Geef een reactie