~De dierproefvrije tag~

Zoals de meesten van jullie inmiddels wel door hebben, willen wij onze blog graag groen maar ook diervriendelijk houden. Inmiddels ben ik overgestapt van vegetariër naar flexanist. En omdat mijn liefde voor dieren zo groot is, vond ik het ook belangrijk om, naast mijn voeding aan te passen ook eens te kijken naar mijn beauty en verzorgings-stash. Inmiddels is deze collectie goed op orde en volledig dierproefvrij. Via Naoki kwam ik de dierproefvrije tag tegen, dus deze wil ik graag met jullie delen en hiermee mijn nieuwe (dierproefvrije) favorieten laten zien en hiermee jullie misschien kunnen inspireren indien je ook over wilt gaan naar een dierproefvrije voorraad.

 1. Wat is je favoriete dierproefvrije gezichtsmake-up product?

Een van mijn favorieten is de Naked SKIN ONE & DONE van het merk Urban Decay. Niet de goedkoopste die ik gebruik, maar zeker heel fijn en licht. Ook wordt ikaltijd gelukkig van de Brightning concealer van Etos eigen merk. Zelf heb ik nooit heel veel concealer nodig, maar deze geeft een mooie frisse look.  Ook ben ik gek op de schitterende blushes en highlighters van I HEART MAKEUP! Je kunt nooit teveel highlighter in huis hebben !

Processed with VSCO with c1 preset

 1. Wat is je favoriete dierproefvrije oogmake-up product?

Uiteraard kan ik niet zonder een goede mascara en hoewel ik dacht dat ik na het opgeven van mijn favoriete (niet-dierproefvrije) merken moeite zou hebben om een andere goede mascara te vinden, is het mij toch gelukt! En voor een zacht prijsje zelfs. De Glam & Doll volume mascara van Catrice, mijn absolute favoriet en aanrader! En ook kan ik niet zonder een mooie oogschaduwpalet als de Naked  van Urban Decay of een mooi gekleurde van Sleek.

Processed with VSCO with hb2 preset

 1. Wat is je favoriete dierproefvrije lipproduct?

Ik ben gek op mooie kleurtjes op mijn lippen. Vooraf scrub ik ze graag met een fijne lipscrub van de H&M om alle losse velletjes te verwijderen. Daarna voorzie ik ze van een kleurtje met de Liquid Lipsticks van Etos eigen merk. Hele mooie kleuren. Een andere favoriet is de Firebird uit de Gwen Stefani collectie van Urban Decay.

 1. Wat is je favoriete dierproefvrije gezichtsverzorgingsproduct?

Eigenlijk is dit vrij simpel, ik gebruik vaak pure kokosolie afgewisseld met pure amandelolie. Deze haal ik vrijwel altijd bij de Tuinen.

IMG_3441

 1. Wat is je favoriete dierproefvrije body product?

Hier komt een van mijn favoriete merken om de hoek kijken en dat is Lush. Ik ben verzot op hun producten zowel voor mijn haartjes als mijn lichaam en gezicht. En die geuren…… Vele producten van Lush zijn ook nog eens vegan! 1 van mijn ultieme favorieten is Ro’s Argan Body Conditioner. Dit is een soort conditioner voor je huid en zo fijn en zacht dat je hierna geen bodylotion meer nodig hebt. Niet heel goedkoop, maar absoluut de moeite waard!!

 

 1. Wat is je favoriete dierproefvrije parfum?

Ja, dat was een lastige. In de overgang naar een dierproefvrije beautyvoorraad vond ik het vinden van  parfum best moeilijk en ook het opgeven van mijn favoriete geuren deed wel een klein beetje zeer. Maar ik heb ze gevonden! Ik heb niet echt 1 favoriet omdat dit heel erg afhangt van mijn humeur/gelegenheid/weer. Voor de wat koudere dagen kan ik absoluut niet zonder de kruidige geur van Red Musk van The Body shop. Verder draag ik graag momenteel Fleurs de Himalaya van Rituals afgewisseld met 1 van de geuren van het Etos eigen merk. En laten we de Karma van Lush niet vergeten! Love it!

Processed with VSCO with a5 preset

 1. Wat is je favoriete dierproefvrije nagellak?

Uhm, ik moet eerlijk toegeven dat ik op het gebied van nagels lakken een beetje lui ben en er vaak geen tijd voor maak. Dus hier heb ik niet echt een favoriet, maar ik heb een aantal hele mooie kleurtjes van Essence staan. Misschien toch maar eens wat tijd voor maken….

 1. Zou jij niet dierproefvrije make-up kunnen weggeven/weggooien?

Jazeker. Bij mijn overgang heb ik al mijn niet-dierproefvrije make-up weggeven. Weggooien vond ik misschien iets te drastisch. Maar ik heb er geen probleem mee gehad om dit weg te geven. Ik heb mijn collectie namelijk aangevuld met een heleboel mooie dierproefvrije producten!

Processed with VSCO with c1 preset

 1. Welk niet dierproefvrij merk zou je gaan missen en waarom?

Hoewel ik dacht dat ik merken als Mac wel ontzettend zou gaan missen, valt dit eigelijk best mee. Ik word namelijk ook heel gelukkig van de mooie producten van bijvoorbeeld Urban Decay of Sleek. Waar ik een klein beetje moeite mee had was het opgeven van de heerlijke geuren van  luxere merken zoals Valentino of Dsquared. Maar gelukkig heb ik inmiddels een hele mooie collectie aangelegd, waar ik ook heel blij van kan worden en dat veel beter aansluit bij mijn principes en levensstijl.

Ik hoop dat ik door deze tag jullie geïnspireerd heb om eens bewuster naar je beauty voorraad te kijken. En door mijn favorieten  te delen, jullie kennis heb laten maken met hele mooie dierproefvrije producten. De overgang kan misschien wat lastig zijn. Zeker als je net als ik toch naast een bewust, groen en vega persoontje ook nog steeds een beautymeisje in je hebt schuilen. En ja, dit is dus te combineren.  Helemaal top is als jullie zelf ook de tag kunnen overnemen en je eigen favorieten hierin kunt verwerken, hou je vooral niet in! En met dank aan de dames die deze leuke tag bedacht hebben, Mariëlle (gekopmakeup), Sara (mevrouwmiauw) en Astrid (ikhouvanbeauty)

Stay cruelty-free beautiful!

Liefs,

Arianne

7 Comment

 1. Wat leuk dat je de tag hebt overgenomen! Ik kan ook met zekerheid zeggen dat ik merken als MAC helemaal niet mis en ook héél blij wordt van bijvoorbeeld Too Faced!! Zou je ons overigens misschien er nog in kunnen noemen? De tag is namelijk bedacht door drie dames (waaronder ik) en het is voor mensen die de tag overnemen denk ik wel fijn als duidelijk is wie dat heeft bedacht 🙂

  1. Dat ga ik eventjes voor je doen!!

  2. Bedankt in ieder geval voor het bedenken van deze leuke tag en jullie hebben allemaal een plekje gekregen in het bericht!:)

   1. Oeps, ik lees het nu pas omdat ik met vakantie was. Bedankt voor het noemen, je hebt hem super leuk ingevuld 🙂

    1. You’re welcome! De tag was dan ook wel errug leuk!

 2. Superleuk dat je de tag hebt overgenomen! Ik ben na het medebedenken van deze tag ook anders naar mijn stash gaan kijken. Wil geen makeup meer kopen die op dieren is getest… Er valt wat af, maar er zijn nog zoveel alternatieven!

  1. Ja ik ben begonnen met vegetarisch eten, en inmiddels hang ik tussen de vega en vegan kant in. Dus ik vond het toch wel eens tijd dat ik naast mijn voeding ook eens naar andere spullen die ik gebruik ging kijken. En er is zoveel meer keus als dat ik ooit had gedacht!!

Geef een reactie