~What’s in my winkelwagentje?~

Wanneer ik praat met mensen over een gezonde, bewuste en/of vegan levensstijl loop ik vaak tegen dezelfde gestelde vragen aan. Het idee wat ik daardoor krijg is dat mensen soms toch stiekem best geïnteresseerd zijn in bewustere eetgewoontes, maar vaak eigenlijk niet goed weten hoe. Men denkt dat het ingewikkeld is en dat je boodschappen doen ineens veel te ingewikkeld wordt. En ik spreek uit ervaring wanneer ik zeg dat het in het begin zeker een uitdaging is. Daarom wil ik jullie helpen door iedere maand een aantal mooie producten met jullie delen, die ik in mijn winkelwagentje gooi en die je gewoon in de supermarkt bij jou om de hoek kunt vinden. Gewoon om jullie te helpen en de weg naar een bewuster levenspatroon een stukje makkelijker te mken. Afgelopen week is bij mij de nieuwe supermarkt open gegaan en ook hier heb ik wat fijne dingen gevonden!

 

Processed with VSCO with f2 preset

1.       Niet alledaags fruit als passievrucht en kumquat.

Appels, bananen, sinaasappels, allemaal stuk voor stuk heerlijk, maar deze kennen we allemaal wel. Je zult niet iedere dag bijzondere fruitsoorten vinden in de supermarkt, maar wanneer je er eentje ontdekt, wees dan niet bang om deze in je winkelwagentje mee te nemen. Denk niet dat je niet weet wat je er mee moet (anders weten wij het wel ;)). Probeer het eens en je zult versteld staan van de meest bijzondere smaken. Deze week heb ik passievrucht en kumquats ingeslagen. De passievrucht heeft een heerlijk zoete en zure smaak en je kunt hier heerlijke smoothies of sapjes van maken en snijd de kumquats fijn en meng deze door  bijvoorbeeld door de (plantaardige) yoghurt. Wanneer je de yoghurt dan samen met havermout en kumquat overnacht laat staan, ontstaat er een fijn ontbijtje met een zachte sinaasappelachtige smaak.

Processed with VSCO with c1 preset

 

2.       Hennepzaadolie

Olijfolie, zonnebloemolie en inmiddels ook de kokosolie zijn inmiddels wel bekend. Maar kennen jullie ook de hennepzaadolie al, deze is te vinden in het bio-hoekje van de supermarkt en ook al had ik hier wel van gehoord, het was nu wel eens tijd om deze te gaan proberen. Hennepzaadolie levert belangrijke bouwstoffen en heeft een fantastische samenstelling van vetzuren. Wel moet ik zeggen dat deze olie niet geschikt is voor verhitting, maar wel heerlijk door bijvoorbeeld salades, sauzen of dressings.

Processed with VSCO with f2 preset

3.       Salsa saus

Oke, ik geef toe, natuurlijk ben ik er een voorstander van om je eigen sauzen te maken. Maar ook ik vind het op zijn tijd wel fijn om producten in huis te halen die  het koken net iets gemakkelijker maken. Uiteraard blijven we wel in de juiste sfeer en kan ik jullie mededelen dat deze heerlijke salsa saus misschien wel kant en klaar is, maar hij is wel ‘clean’! Vrij van E-nummers en andere verdachte stofjes! Toch wel fijn om te weten dat bewust leven soms ook simpel kan zijn.

IMG_3613

4.       Groene smoothie

Nu we het toch in de sfeer zitten van ‘make your life easy’. Ik begin mijn dag regelmatig met een groene smoothie. Groene smoothies zijn namelijk een hele goede manier om op een makkelijke manier toch wat extra groenten binnen te krijgen. En hoewel ik dit niet ervaar als heel veel werk, vond ik deze kant en klare smoothies toch wel even het proberen waard. Ze zijn groen en puur en in  verschillende smaken. Voor deze keer heb ik de groene en de rode variant, en ze zijn heerlijk! Voor iemand die nog niet eerder groene smoothies heeft geprobeerd, kan het even wennen zijn. Maar ik zou zeggen, geef het gewoon een kans. Bij iedere slokje voel je je de gezondheid naar binnen stromen!

 

Processed with VSCO with f2 preset

5.       Feel good frisdrank

Iedere dag drink ik veel thee en water. Maar toch is op zijn tijd een glaasje fris ook wel eens lekker. En toen was daar de Feel good limonade! Tussen alle flessen frisdrank vond ik iets wat beter bij mij past. Deze frisdrank bestaat voor 100% uit natuurlijke ingrediënten, voor meer als de helft uit vers sap en zonder extra toegevoegde suiker en is in verschillende smaken beschikbaar. En met een kleine sprankel, zeker een aanrader wanneer je op zoek bent naar een bewustere keuze.

 

Onthoud dus goed dat om bewustere keuzes te maken, je niet perse op zoek moet naar biologische/vega/vegan winkels (hoewel ik zelf zeker gek ben op deze winkels). Zelf hier heb ik namelijk ook niet altijd de tijd voor, deze winkels zitten nu namelijk niet bij mij om de hoek. Zelfs in onze supermarkten is er wat te vinden. Keep following us en vindt iedere maand een deel van mijn boodschappenlijstje terug!

Liefs,

Arianne

Geef een reactie