~Zomerse Couscoussalade~

Zomer in Nederland. Ken je dat, warme broeierige temperaturen buiten, je hebt trek, maar toch ook niet. En als je dan toch moet eten, je geen zin hebt om lang met je plakkerige hoofd boven het fornuis te hangen. Hoewel ik dol ben ook koken, is dit voor mij ook heel herkenbaar. En daarom deel ik deze heerlijke zomerse salade met jullie!

 

Ingrediënten:

  • 1 bakje zeekraal
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 handje gewelde rozijnen
  • 1 handjes goji bessen
  • 1 el hennepzaalolie ( kan ook andere olie, maar wel extra vierge)
  • 2 bosuitjes
  • 1 tl ras el hanout kruiden
  • 1 takje munt
  • 1 takje peterselie
  • 400 gram couscous

 

Go!:

  • Breng wat water aan de kook. Doe de couscous in een schaal en giet het water er overheen. Zorg er voor dat de couscous net bedekt wordt door het water. Het te veel aan water giet je er uit. Dek de schaal af. De couscous moet het water helemaal opnemen.
  • Breng water aan de kook. Blancheer hierin de zeekraal eventjes en giet de zeekraal af.
  • Snijd de paprika, uitjes, peterselie, munt helemaal fijn.
  • Meng door de couscous de ras el hanout.
  • Meng vervolgens alle andere ingrediënten met de couscous en maak het af met een lepeltje olie. En voilà! Je salade is gereed.
  • Om de salade nog completer te maken kun je de salade serveren met lekkere falafel. Deze kun je ook zelf maken, of om het gewoon eventjes simpel te houden, gewoon kopen!

Geef een reactie