~Vegan bananen-choco cheesecake~

Hoewel ik goed op dreef ben om mijn leven volledig veganistisch in te richten, zijn er hier en daar toch wat dingen waar ik wel moeite mee heb om op te geven zoals cheesecake. Cheesecake is namelijk 1 van mijn favoriete guilty pleasures. Dus ben ik het internet afgegaan voor allerlei verschillende vegan cheesecake-recepten en hieruit heb ik veel inspiratie gevonden voor mijn versie.

What do you need?:

 • Keukenmachine
 • Spring/of bakvorm
 • bakpapier

bodem:

 • 100 gram amandelen*
 • 50 gr dadels*
 • 1 el kokosolie
 • 1 el havermout
 • Snufje zout
 • 1 el pindakaas (ik gebruik hier voor de 100% pindakaas, die echt enkel uit pinda’s bestaat)

*Laat de amandelen samen met de dadels 1 nachtje wellen in koud water.

Vulling:

 • 3 rijpe bananen
 • 100 gr dadels *
 • 250 gram cashews (ongezouten)*
 • 1 vanillestokje
 • 50 ml kokosmelk
 • 3 el kokosolie
 • 1 el (rauwe) cacaopoeder
 • Scheutje citroensap

*Laat de cashews en dadels 1 nachtje wellen in koud water.

Let’s begin!(de bodem):

Maal de amandels fijn, niet te fijn, wanneer je het nog een beetje grof houdt behoudt je een lekkere crunch. Voeg vervolgens de dadels toe en maal het geheel verder. Voeg vervolgens de kokosolie, havermout, pindakaas en snufje zout toe en laat het geheel heel eventjes draaien tot een stevige massa. Doe het bakpapier in de vorm. Verdeel de massa over de bakvorm en druk deze aan met een lepel.  Plaats de bodem in de koelkast en laat deze voldoende afkoelen zodat de bodem steviger wordt.

Next step!(de vulling):

Maal de cashews samen met de dadels tot een fijne massa. Snijd de bananen in stukken en voeg deze toe. Voeg vervolgens de rest van de ingrediënten toe en laat alles tot een mooi glad mengsel mengen. Haal de bodem uit de koelkast en verdeel de vulling over de bodem. Laat de cheesecake minimaal 3 uur in de koelkast opstijven.

Ter garnering kun je nog een extra banaan of kokossnippers over de cheesecake verdelen.

Het is misschien geen traditionele cheesecake, maar zeker minstens zo lekker!

 

Enjoy!

Arianne

Geef een reactie