~Vegan limoen-framboos cheesecake~

Soms heb je van die dagen dat je vrij spontaan in de keuken wilt beginnen maar niet altijd de perfecte ingrediënten in huis hebt. Dus ga je een beetje improviseren en proberen. En soms ontdek je dan ineens de heerlijkste combinaties. Zo ook deze cheesecake, hij was volledig gelukt en ik denk dat ik mij met dit recept wel eens overtroffen had! En daarom kan ik dit recept jullie natuurlijk niet onthouden! Deze cheesecake is verantwoord en goddelijk!

IMG_4065

Wat heb je nodig:

Bodem

–          150 gram cashews

–          150 gram dadels

–          1 el kokosolie

–          1 el witte amandelpasta

–          1 el havermout

Vulling

–          400 ml kokosyoghurt

–          1 limoen

–          2 el kokosolie

–          4 el witte amandelpasta

–          takje munt

–          2 el kokosrasp

Topping

–          250 gram frambozen

–          4 gr agar agar poeder

–          100 ml (kokos)water

–          1 el agavesiroop

 

Go!

  1. Maal de cashews en dadels fijn. Voeg hier de kokosolie, amandelpasta en havermout aan toe en meng het geheel. Verdeel dit geheel over de bodem van een springvorm en druk goed aan.
  2. Plaats de bodem in de koelkast.
  3. Voor de vulling meng de kokosyoghurt met de kokosolie, amandelpasta en kokosrasp. Meng niet te lang of te hard zodat het geheel lekker stevig blijft.
  4. Rasp de schil van de limoen en voeg dit samen met het sap van deze limoen toe aan het mengsel.
  5. Snijd de munt helemaal fijn en meng deze ook door de vulling.
  6. Verdeel de vulling over de bodem in de springvorm.
  7. Plaats het de taart eventjes in de koelkast zodat deze wat steviger kan worden.
  8. Pureer de frambozen en breng deze samen met de agar, agavesiroop en het (kokos) water aan de kook. Ik heb hier kokoswater gebruikt, maar je kunt er ook voor kiezen om hier gewoon water voor t gebruiken.
  9. Laat dit geheel 2 minuten doorkoken en vergeet niet te roeren!
  10. Laat het mengsel vervolgens voldoende afkoelen.
  11. Wanneer de frambozen-topping voldoende afgekoeld is, giet dit over de taart en plaats de taart opnieuw in de koelkast
  12. Laat de cheesecake minimaal 2 uur in de koelkast staan.
  13. En nu….. lekker genieten!!!

Liefs,

Arianne

Geef een reactie