~ Vegan stoofpotje ~

Alhoewel ik een culinaire Flintstone ben in de keuken, heeft mijn fantasie mij dit keer aardig verrast. Meestal doe ik alles heel systematisch volgens een structuur maar dit keer heb ik mij laten leiden door mijn intuïtie, met als gevolg: een lekker veganistisch stoofpotje!

Benieuwd wat er in zit? Lees dan vooral verder.

 • 3 uien
 • 4 teentjes knoflook ( meer mag ook, gebruik vooral je intuïtie)
 • 2 kleine aardappels
 • 1 zoete aardappel
 • 1 courgette
 • 1 eetlepel Massala kruiden
 • 1 eetlepel braadkruiden
 • 1 kleine theelepel gedroogde paprikakruiden
 • 1 theelepel Mexicaanse kruiden
 • Een theelepel gedroogde salie
 • Zwarte peper en Keltisch zeezout (naar gevoel)

Daarnaast heb ik een veganistisch burgertje gemaakt dat ik in stukjes heb gesneden en in het stoofpotje heb toegevoegd. Hier heb ik onder andere in gedaan:

 • Een paar blaadjes spinazie
 • Een kopje consenza- paneermeel
 • Een halve rode paprika
 • Een paar kikkererwten
 • 1 teentje knoflook
 • Een half gesnipperd uitje
 • Basilicum
 • Olijfolie

Hoe ga je te werk?

Als eerste heb ik de gesnipperde uien en knoflook in een hoge pan laten sudderen in water en olijfolie. Hierna heb ik de kruiden toegevoegd zodat ze lekker konden intrekken. De aardappels en zoete aardappel heb ik vooraf gestoomd in een stoofmandje.
(koken kan natuurlijk ook maar mijn voorkeur gaat uit naar stomen)
Nadat de kruiden goed zijn ingetrokken heb ik de courgette er bij gedaan die ik vooral in stukjes heb gesneden.

Tussendoor heb ik steeds wat water toegevoegd aan het pruttelende geheel zodat er steeds een laagje water aanwezig is voor het stoven. Voor de burger heb ik ook alle ingrediënten fijn gesneden en samen gekneed tot een bal.
Als laatste heb ik de aardappels, zoete aardappels en de burger ( in stukjes gescheurd) er bij gevoegd (hoeft niet per sé voorgebakken te worden). In totaal laat je alles ongeveer een half uur stoven en je stoofpotje is ready tot eat.

Vegan & spicy, i like it.

Eet smakelijk!

Liefs Anita

 

Geef een reactie