~What’s in my winkelwagentje?~

Ook deze maand heb ik voor jullie een vijftal producten uit mijn boodschappenkarretje uitgekozen om te delen. Omdat ik vaak merk dat bewust of vega/vegan eten voor velen vaak een ingewikkelde stap, deel ik iedere maand 5 fijne producten met jullie in de meeste gevallen zelfs in de normale supermarkt te vinden zijn!

 

1.       SoPure Fruits and Nuts

IMG_3609 (3)

Ook bij een bewuste eetstijl hoort af en toe een snack. Dus tijdens mijn toch naar een verantwoord tussendoortje stuitte ik tussen alle muesli-repen op deze repen. Deze repen bevatten geen kunstmatige kleur- en smaakstoffen en er zijn ook geen extra suikers aan toegevoegd. En toegegeven, na alle zoete koek die de meeste gewend zijn, kan dit misschien even wennen zijn. Maar ze zijn heerlijk verantwoord en 100% natuurlijk. En verassend smakelijk!

 

2.       Kokoswater

IMG_3905 (2)

Eigenlijk drink ik meestal gewoon water of thee, maar naast al dat normale water, snak je wel eens naar een ander smaakje. Daarom is kokoswater eigenlijk iets wat ik altijd in mijn koelkast heb staan. Naast dat het je gewoon een heerlijk zomers gevoel geeft, hydrateert kokoswater ontzettend goed, wat altijd fijn is voor de vochtbalans in je lijf. Dat maakt kokoswater ook super geschikt als drankje na het sporten. Het is natuurlijk en naast het hydraterend vermogen zit het ook nog eens boordevol voedingstoffen en kalium! Dus na een flinke workout zou ik eerder voor een glas kokoswater kiezen, in plaats van al die sportdrankje vol toegevoegde suikers! Kokoswater mag gewoon niet ontbreken in je koelkast!

 

3.       100% pindakaas

IMG_3629 (2)

Zelf ben ik niet echt een broodeter, maar ik vind pindakaas op een rijstwafeltje met plakjes banaan wel een ontzettend lekker hapje! Dus bij het zoeken naar de pindakaas, trof ik ineens deze 100%  pindakaas aan! Hoe fijn, een pindakaas die echt uit niets anders bestaat als alleen maar pinda’s! Cleaner als dit ga je het niet krijgen! Dus voortaan vind je enkel deze pindakaas bij mij in de kast!

 

4.       Innocent smoothies

IMG_3724 (2)

Innocent is denk ik voor de meeste van jullie wel een bekend merk, en vrijwel in iedere supermarkt wel te vinden. Het fijne aan Innocent is dat hun ook kiezen voor natuurlijke en plantaardige ingrediënten. En toen vond ik naast de standaard smoothies, ook de smoothies plus! Hele fijne smoothies met net dat beetje extra. Ze zijn er in drie verschillende smaken, Defense, Energise en Antioxidant en zijn een combinatie van groenten en fruit en zaden en zorgen voor een fijne boost. Dus zeker als je weinig tijd hebt om iedere dag zelf verse smoothies of sappen te make, zijn deze flesjes er handig!

 

5.       Running Duck wijn

IMG_4135 (2)

Oké, hoewel bewust en gezond leven een hele belangrijke rol speelt in mijn leven, kan een beetje genieten ook niet missen. Dus dit is misschien niet de meest gezonde keuze uit mijn boodschappenkarretje, maar wel een fijne tip voor de vegans onder ons. Ik ben niet echt een stevige drinker, maar op zijn tijd kan een fijn glaasje wijn wel wat waardering opleveren. En omdat wijn niet altijd perse vegan of vegetarisch is, kwam ik de wijn van Running Duck tegen. Wijn niet vegan? Ik hoor het jullie denken… Ja hoewel wijn gewoon van druiven wordt gemaakt, vinden er tijdens het productieproces een aantal stappen plaats waarbij er soms gebruik wordt gemaakt van dierlijke materialen. Leuk weetje: de naam Running Duck komt van het gebruik van eenden op de wijnvelden die zorgen voor het verwijderen van de ongedierte op een dus geheel natuurlijke manier!

Geef een reactie