~ De top 5 misleidingen in de New Age Movement ~

De afgelopen tijd werd ik me steeds meer bewust van programma’s en concepten binnen de new age scene waar ik weinig waarheid in zag en voelde.
Ik ben eens gaan onderzoeken hoe het zit met alle leuke love & light, alles is goed zoals het is, practice yoga, kundalini energie en channelings van aarstengel Michael en de opgestegen meesters concepten. Helaas kwam ik thuis van een koude kermis want een aantal van mijn overtuigingen was gebaseerd op spirituele dogma’s en mindcontrol misleidingen. Nu is het niet zo dat heel het onderwerp spiritualiteit naar de verdoemenis mag want met spiritualiteit is niets mis, mits het geen gecreëerd programma is om zieltjes en bewustzijn te winnen.

Er is gewoon een verschil tussen authentieke spiritualiteit en new age spiritualiteit.
Bij authentieke spiritualiteit gaat het om een constant onderzoek van het zelf, het leven en de daarmee gepaard gaande realiteiten. Jezelf, de wereld en de kosmos tegenkomen vanuit zowel duisternis als het licht zonder één aspect hiervan te verloochenen en te negeren. Bij new age spiritualiteit draait het heel erg om jezelf veranderen en concepten en leringen vanuit een new age model toe te passen in je leven waarbij de valkuil bestaat dat ware aspecten van het bestaan  juist worden genegeerd in plaats van onderzocht.

Binnen de new age scene wordt het spiritueel ego gevoed. Zo wordt lichtwerkers, indigo’s en twinflames verteld dat zij een speciale missie op aarde hebben, bijvoorbeeld. ( is heel goed mogelijk maar …) Alsof de rest van de wereld er niet toe doet en maar een minimalistisch bestaan heeft. In mijn ogen zijn wij allemaal multidimensionale wezens en heeft iedereen één even speciale missie, het is maar net hoe je het zien wilt. Ik ben gestuit op behoorlijk wat misleidingen binnen de new age movement.

hqdefault

 

Hierbij mijn persoonlijke top 5 misvattingen uiteengezet.

Negeer het negatieve
’Ignorance is bliss’ hoor ik mensen weleens zeggen. Daar weet ik alles van want wat je in een opgesloten keldertje neergooit en laat liggen komt vroeg of laat een keer bij je aan de deur kloppen. Of je iets nu wilt geloven of niet, de waarheid zal zich altijd aandienen. Kennis is macht en we leven nu eenmaal in dualiteit en als je dat ontkent ontken je eigenlijk de kosmische wetten waar we allemaal onlosmakelijk mee verbonden zijn in het hier en nu. Vaak zie je in de new age wereld , dat mensen kiezen voor het positieve aspect, the glory en bliss, niets mis mee als je die staat van zijn aan wilt nemen, maar als je daarbij letterlijk de noem het duistere of andere kant van het leven negeert, verlies je de realiteit uit het oog.

Ik weet waar ik over praat want ik was zo iemand. Ik leefde met de overtuiging ‘’ik keer mijn rug naar de vervelende zaken in de wereld die gebeuren en richt me op het positieve’’. Ja leuk en aardig maar ik wist donders goed wat er speelde en ik ontkende wat eigenlijk niet te ontkennen valt. Simpel maar waar, balans, ik heb even de realitycheck gedaan en besloten om beide aspecten te balanceren. Het is mooi om in een staat van liefde te verkeren maar belangrijk is om op de hoogte te zijn van wat er speelt in de wereld.

monkey ignorance

De desillusie is uiteindelijk pijnlijker dan het genot van de love and licht en pseudo verlichting waar je tijdelijk even in zat. Leuk en aardig maar er is actie nodig in de wereld maar daarvoor zullen er een hoop ogen geopend moeten worden. Alle happy new agers leveren daar helaas niet zo veel aan bij maar vervreemden alleen maar meer van de realiteit. Het is handig om beide aspecten van het zijn te erkennen en in te zien. In het begin gaat het vaak gepaard met wat triggers en schokken als je diep in een overtuiging zat bijvoorbeeld, maar uiteindelijk wordt die ernstigheid er van ook minder en brengt het een stukje meer verlichting om de waarheid te zien.

Open je derde oog zo veel mogelijk
Ik zie het in de spirituele community overal voorbijkomen het concept: open je derde oog, je pijnappelklier, zo veel mogelijk om een hoger bewustzijn en helderziendheid te vergaren. Ook ik dacht dat dit de voornaamste chakra was waar het om draait. Maar dit is een absolute misvatting en waarom dat zal ik je vertellen. Hoe meer je je derde oog opent hetzij door meditatie, yoga, ayahuasca of wat voor manier dan ook, hoe ontvankelijker je bent voor mindcontrol. Je derde oog is namelijk verbonden met je mind via je hersenen. Door het openen van je derde oog kun je aangesloten worden op allerlei frequentiekanalen van mooie, paradijselijke programma’s, allerlei realiteiten, al dan niet kunstmatig, waar je vatbaar voor wordt.

Het gevaar is dat je op dat moment de beelden en inzichten die je ziet als de waarheid gaat bestempelen. De eerste keer dat ik ayahuasca tot me nam kwam ik ook terecht in een new age, opgestegen meesters, engelen en godinnen wereld. Ondanks dat het niet geheel zuiver voelde dacht ik dat dit de waarheid was want ik zag en ervoer het zo duidelijk, Ik wist niet beter. Maar mijn pijnappelklier was op dat moment volgens mij zo groot als een tennisbal en mijn kosmische antenne stak ergens uit buiten dit zonnestelsel volgens mij. Ja dan ben je dus ook ontvankelijk voor programmeringen, doelbewust gecreëerde realiteiten en entiteiten (zowel goedwillende als kwaadwillende). Been there done that, ik had een soort pseudo verlichting bereikt tijdens en na de ayahuasca maar nadien ben ik wel thuisgekomen van een koude kermis want mijn mind was gewoon even in een programmaatje beland en daar ben ik me nog niet zo lang bewust van.

side effects

Het is een grote misleiding binnen de new age want als je echt verlicht wilt worden en bovenal de echte waarheid in wilt zien, zul je in je hartcentrum aanwezig moeten zijn,
je fysieke hart. Dat is één van de geheimen des levens. In je hart daar kan je mind of mindcontrol van buitenaf niet bij, het is letterlijk de schatkamer van je zijn, je bescherming en kracht. Nu zeg ik niet dat het verkeerd is om je derde oog te openen maar als je vrijheid, kracht en soevereiniteit wilt opeisen kun je beter een enkeltje naar je hart kopen voordat je in een realiteit gezogen wordt die misschien heel lekker voelt maar waarin je je mind eigenlijk in een massa container hebt gedaan vol met andere minds, niet wetende wat er mee gebeurt.
Het fysieke hart is het antwoord, daar ligt een hoger bewustzijn, kracht en macht verscholen en niet in de mind en de pijnappelklier waar je dus juist ontvankelijk bent voor controle van de mind. De machthebbers op aarde weten dit en daar wordt handig op ingespeeld in de new age cultuur. Bedenk dus goed wat je met je laatste mind doet en als ik jou was zou ik lekker in je multi dimensionale schatkamer vertoeven oftewel je fysieke rikketik en van daaruit samenwerken met de mind. De mind hoeft namelijk niet verloochend te worden zolang het maar geen speelbal wordt van allerlei programmeringen maar in plaats daarvan co-worker wordt met het hart.

guru-nanak-dev-ji

Gecreëerde concepten/ programma’s: aartsengelen, opgestegen meesters, guru’s, indigo, kristalkind etc.
Een lange tijd heb ik oprecht geloofd in aartsengelen en opgestegen meesters en ik wed dat er een hoop mensen zijn die nog steeds zweren bij aartsengel Michael en de andere zogenaamde helpers van licht en liefde. Maar ook dit zijn gecreëerde realiteitsprogramma’s om mensen uit hun werkelijke scheppingskracht te houden. Volgens Jennifer Shepherd van Liptstick Mystic, (een shamanist waar ik persoonlijk erg mee resoneer) die laat weten dat er geen hiërarchie is is de zogezegd hogere wereld zoals wij dat hier in het aardse kennen. Dus geen evolutie van mens naar engel en van daaruit opgestegen meester.

Mindcontrol gaat zo diep dat het zelfs verweven is in een hoop spirituele concepten en van daaruit het bewustzijn steelt van mensen die denken dat ze op het juiste pad zijn van bewustzijn/ verlichting. De oorspronkelijke scheppingskracht die wij in ons dragen schijnt zo ongekend groot te zijn dat wij feitelijk niets buiten onszelf nodig hebben, behalve het zijn in ons fysieke hart en een constant zelfonderzoek om illusionaire programma’s te doorzien en te doorbreken. Dit zijn ook zaken die onder andere Martijn van Staveren uitlegt in Crowd Power van Earthmaters.nl. Hele interessante en mind- trigger schocking informatie over onder andere het artificial bewustzijn, mindcontrol en oorspronkelijk leven. Na iedere uitzending word ik aardig van mijn stoel geblazen.

                    new age dception

Je altijd maar goed moeten voelen
Dit is ook een behoorlijke misvatting als je het mij vraagt. Wel één van de meest voorkomende new age boobytraps. Natuurlijk voelen we ons graag vitaal, lekker, vrolijk en vol passie en levendigheid. Maar er zijn van die dagen dat je je shit voelt en niets lijkt te lukken. De afgelopen jaren was dat steeds een strijd voor mij persoonlijk omdat ik er weerstand aan bood. Ik moest me altijd maar goed voelen van mezelf want stel je voor zeg dat je even chagrijnig, boos of verdrietig bent, nou dan is er iets mis hoor en dan ben je niet verlicht. Wat een bullshit realiseer ik me achteraf. We leven in dualiteit en alles heeft zijn keerzijde, zonder duisternis is er geen licht en visa versa. In de minder leuke periodes, dagen, gevoelens of stemmingen schuilt een diepere wijsheid en boodschap. Het komt je iets vertellen.

Als je ontvankelijk bent en ook die andere kant toelaat in plaats van wegstopt dan krijgt het zogenaamde ‘negatieve’ aspect een andere dimensie. Het mag er ook zijn, net als de zon, de maan, de mooie bloemen in de tuin en de pissebedden onder de tegels. De andere kant kunnen we verdoezelen en negeren maar het is ook gewoon een aspect van het zijn hier. En dat is geen bevel om je over te geven aan je meest duistere gevoelens en fantasieën maar door constant alles te willen helen en om te draaien kun je in een reality- twist belanden. Aanbid het ene niet maar verloochen het andere ook niet, zei een goede wijze vriend van me laatst. Ik sluit me er volledig bij aan.

Mericans-ignorance-is-bliss_d54736_5071641

Geen weerstand bieden/ acceptatie
Dit is nogal een ethische kwestie, de opvattingen acceptatie en don’t resist. Het is natuurlijk maar net hoe je het bekijkt. Als we het gaan hebben over duistere of minder leuke aspecten van jezelf of hoe je jezelf zou moeten voelen en universele, natuurlijke wetten dan is acceptatie heel noodzakelijk. Een mooi gezegde hierop luidt ’je kunt de rivier niet duwen’. Maar gaan we het van de andere kant bekijken dan bestaat het gevaar dat er een globale spirituele passiviteit ontstaat. Als alles maar geaccepteerd wordt wat er gebeurt in de wereld zoals: GMO, chemtrails, dierenleed, mindcontrol, vaccinaties, het corrupte banksysteem en ga zo maar door, dan wordt het toch wel een probleem. Even heel realistisch gezien zal er weerstand geboden moeten worden want hier is enorm veel actie om om veranderingen in de wereld te realiseren.

Dus weerstand tegen deze zaken is in dit geval een must, simpel maar waar. Je kunt wel denken goh laten we met zijn allen yoga doen en mediterend en al liefde uitzenden naar de onbewuste mensen in de wereld, maar dat alleen werkt niet. Het is een vorm van passiviteit terwijl er juist actie nodig is om de wereld naar een hogere trillingsfrequentie te brengen. De wezens die aan de macht zijn weten dit donders goed en daarom is de new age scene een handige tool voor hen om hier op in te spelen.
Ik zeg trouwens niet dat er iets mis is met yoga of meditatie maar het is niet de vorm van actie die juist nu heel erg nodig is in de wereld. Voor innerlijke rust en vrede is het bevorderlijk en kan het aanstekelijk werken voor anderen maar om de aarde te veranderen in een mooiere planeet met zuiver bewustzijn is er een hoop werk aan de winkel.

The-only-good-is-Knowledge.-The-only-evil-is-ignorance.-Wake-Up-World-Lets-change-what-we-face

 

Dit is dus de keerzijde van alles klakkeloos accepteren wat er in de spirituele new age beweging wordt gezegd. Denk voor jezelf, doe research en haal adem.
De rabbit hole gaat steeds dieper maar naarmate je dieper gaat zul je steeds meer begrijpen en kom je dichter tot de eindeloosheid van het bestaan.

Veel liefs

Anita

2 Comment

  1. Diana says: Beantwoorden

    Prachtig gesproken. En geheel mee eens.!

    1. Dank je wel Diana! Liefs

Geef een reactie