~ De energetische nasleep van de energieën van september ~

Veel HSP’ers onder ons en zogezegd lichtwerkers zullen waarschijnlijk wel gemerkt hebben dat september een pittig maandje was. Persoonlijk heb ik deze maand ervaren als een energetische rollercoaster waar ik door nog meer diepe lagen van bewustzijn heen ben gegaan. Van 30 augustus tot 22 september is Mercurius retrograde gegaan en dat samen met de volle maan en maansverduistering op 16 september zorgde voor wat turbulentie her en der. Een hoop zaken zijn aan de oppervlakte gekomen om te (h)erkennen en zo nodig los te laten om het nieuwe zijn intrede te laten doen.

September heeft bewust en onbewust voor doorbraken gezorgd intern en extern. Niet iedereen is er zich van bewust maar er worden steeds meer keuzes gemaakt op zielsaspect. Er is een hoop losgelaten bij velen en in oktober en de komende maanden gaan er een hoop balletjes rollen. 2017 is het jaar van één nieuw begin.
Op collectief niveau worden we klaargestoomd voor een manier van leven vanuit het zielsaspect en waar onder andere authenticiteit en transparantie op de voorgrond staan. 2016 is een soort voorbereiding op veel nieuwe en mooie zaken die in 2017 en 2018 tot stand gaan komen. Dit kan zich aandienen in de vorm van nieuwe relaties, verandering van werk, leefomgeving en zelfs emigreren waar sommigen voor zullen kiezen. Alles voor het goede doel en voor het hogere goed. Maar goed, om zover te komen moet er een hoop losgelaten worden en dat kost tijd en vergt moed.

Er is nog een hoop ballast aanwezig in het onderbewustzijn van velen maar de energieën in september hebben een hoop losgeschud in een speed- tempo. Persoonlijk ben ik bekaf en voelt het alsof ik even mag bijkomen van de inner- earthquake zoals ik het heb ervaren. Uiteraard geldt deze informatie voor iedereen die er iets bij voelt. Het kan zijn dat je er totaal niet mee resoneert want niet iedere energie update geldt voor iedereen. Sommigen voelen het intens of gedeeltelijk en anderen totaal niet. En dat is geen probleem uiteraard. Oktober wordt relatief gezien iets rustiger dan september. Het voelt als een soort wachtkamer tussen het oude en het nieuwe hoewel  voor sommigen het nieuwe zich al aandient  in oktober (na hard werken) wat kan resulteren in verandering van werk, eetgewoontes en/ of lifestyle. Maar ook keuzes die sneller gemaakt worden op het gebied van studie, relaties en de stappen die nodig zijn om je levensdoel te vinden en te leven.

chris01

Ook kunnen er oude angsten en blokkades aan het licht komen waarvan gedacht was dat deze opgelost waren. Het slechte nieuws is dat er iets meer zelfonderzoek en reflectie nodig zullen zijn om deze beperkende overtuigingen op te sporen en los te laten. Het goede nieuws is dat dit veel sneller gebeurt dan voorheen. Vroeger was er meer tijd en ook meer lessen voor nodig om dit te doorzien en te veranderen. Nu kan dit sneller getransmuteerd worden omdat het lichtlichaam bij velen in rap tempo aan het ontwikkelen is. Dit kan zich uiten in overgevoeligheid voor bewerkt eten, alcohol, tabak, harde geluiden, drukke ruimtes etc. Maar het zorgt er ook voor dat niet zuivere en/of beperkende overtuigingen en blokkades sneller aan het licht komen om voor eens en voor altijd opgeruimd te mogen worden. Iedereen heeft een vrije wil waardoor je zelf je realiteit creëert. Maar met die vrije wil is het verstandig om een balans te vinden tussen actie en rust zodat je niet omver geblazen wordt door de intensiteit van alles wat aan het licht komt.

Ook raad ik iedereen aan om je ware ziel als innerlijk kompas te gebruiken en niet te verdrinken in informatie buiten jezelf. Uiteindelijk weet je op zielsniveau wat waarheid is en wat niet. Ongeacht wat anderen ook zeggen zoals binnen de New Age, Truth en Freedom Movement bijvoorbeeld. Bij jezelf blijven en de waarheid toetsen en voelen in je hartcentrum is een must. Blijf dus in contact staan met je hart en ziel. Al zijn onze zintuigen naar buiten gericht, van binnen schijnt ons lichaam (de microkosmos) net zo groot en alomvattend te zijn als de macrokosmos, alles buiten onszelf.
Laat dat een legitieme reden zijn om op zoek te gaan naar antwoorden in de stilte in jezelf. Leer te vertrouwen op je innerlijke stem zodat je je contact niet verliest met spirit, het universum of de kracht van het veld, zoals je het noemen wilt. Ik wens iedereen een mooie en rustige oktober toe. Stilzitten zal er misschien niet bij zijn, maar zo erg als in september zal het ook niet worden. Uiteindelijk creëren we zelf onze werkelijkheid en dus zou ik zeggen: maak er iets moois van.

Veel liefs,

Anita

Please follow and like us:

4 Replies to “~ De energetische nasleep van de energieën van september ~”

  1. doet me goed om te lezen, neemt het eenzame gevoel een beetje weg.

    1. Goed om te horen. Je bent niet alleen hier in!
      Liefs Anita

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.