De Introspectie- Challenge: Van eenzaamheid tot heelheid

We leven in een wereld vol afleidingen en met de zintuigen naar buiten gericht is het niet altijd even makkelijk om naar binnen te keren. Voor iedereen die in een proces zit van bewustwording en transformatie  is reflectie op zijn tijd bijna onvermijdelijk. Al zou je liever heel de avond met een zak chips op de bank Netflix willen kijken, er is werk aan de winkel in de tempel van de ziel. Persoonlijk kijk ik geen televisie want op de één of andere manier lijk ik allergisch te worden voor veel vormen van afleiding. Dus heb ik bijna geen andere keus dan de introspectie- challenge aan te gaan.

Sinds 2 jaar leef ik in afzondering. Ik spreek wel mensen maar van de 7 dagen zie ik de meeste tijd bijna niemand behalve mijn katten. Ik hoef alleen nog een oranje Monniken pakje aan te trekken en mijn hoofd kaal te scheren en je kunt me zo in een Thaise tempel gooien, geen probleem. Ik denk dat het scheelt als je je van nature goed kunt vermaken in je eigen gezelschap. Maar het is ook gewoon een mindset. Het is maar net hoe je het bekijkt: eenzaam zijn of de stilte in jezelf zoeken en van daaruit je kracht vinden. Van alleen zijn naar Al- 1 zijn: dat is in mijn ogen één grote overbrugging die je kunt maken. Ik ben dan wel een extreem gevalletje van introspectie, maar er is een intens helingsproces gaande waarbij ik persoonlijk veel tijd nodig heb voor verwerking. Bij iedereen werkt dit weer anders, natuurlijk.

Als geboren Einzelgänger ( dit was ik vroeger al in bepaalde periodes) leek het mij een goed idee om wat mee te geven aan iedereen die wel wat voelt voor de introspectie- challenge. Het wil niet zeggen dat je 24 uur per dag mediterend op de bank zit in lotushouding en dat de buitenwereld compleet aan je voorbij gaat. Maar op sommige dagen of periodes wanneer je voelt dat het geen kwaad kan is het misschien wel raadzaam. Al is het maar 5 minuten om je even af te zonderen en naar jezelf terug te keren op een manier die voor jou persoonlijk werkt. En tijdens het naar binnen keren kun je zoal na gaan wat er speelt in je lijf, hoofd en uiteraard hart. wat gaat er in je om? Wat voor emoties en gevoelens voel je, voel je pijn en zoja waar? Of heb je veel gedachtes en zit je dus veel in je hoofd? Wees opmerkzaam en scherpzinnig in wat er zich afspeelt in je.

Ontmoet jezelf in de diepere lagen van bewustzijn die in je huist met al je schaduwkanten. Zijn er zaken die mogelijk onderdrukt worden en liggen te etteren, klaar om eindelijk eens in de spotlights te mogen staan? Ik krijg soms  intuïtief door wat ik kan doen om bepaalde oude wonden te helen. Dit doe ik dan zonder er bij na te denken, zoals soundhealing door middel van het zingen en uitademen van vastzittende ballast in mijn lijf. Soms voel ik mij dan een idioot maar na afloop voel ik een enorme opluchting. Alsof ik heel veel energetische rommel heb opgeruimd. Het kan ook zijn dat je heel emotioneel wordt of beelden en/ of symbolen ziet. Of dat je helemaal niets door krijgt, en dat is ook helemaal goed, niets aan het handje, moet je dan maar denken. Met alles in het leven is balans belangrijk dus daarom hoef je hier ook zeker niet in te overdrijven. Neem de tijd en volg je hart en de rest wijst zich vanzelf.

 

reflecting sphere photographer selfie

 

Wat ik ook enorm heilzaam vind is de natuur. Door tijd in een bos of park door te brengen tussen de bomen kun je letterlijk frisse lucht in de situatie brengen. Ik ga soms doelloos in mijn eentje fietsen door de polders en natuurgebieden om mijn hoofd te legen en om de vogels, dieren, voorbijgangers in me op te nemen en te genieten van de kleine dingen van het leven. Er zit veel kracht en magie in eenvoud, merk ik. Door tijd in de natuur door te brengen kun je ontvankelijk worden voor boodschappen van je hogere zelf die door middel van de natuur en symbolen synchronische toevalligheden naar je doorseinen. Rust is enorm belangrijk om tot inzichten en helderheid van geest te komen.

De één heeft meer rust nodig dan de ander dus het is enorm belangrijk om te luisteren naar je lichaam en je ziel en jezelf met liefde te behandelen. De reden dat veel mensen tegenwoordig een burn- out krijgen is omdat de signalen die het lichaam geeft genegeerd worden, je ziel smeekt letterlijk om een broodnodige pauze maar het lichaam wordt te erg belast. In deze prestatiemaatschappij is het daarom ook niet altijd even makkelijk voor HSP’ ers, zeg maar gerust pittig van tijd tot tijd. Daarom zijn reflectie, rust en eenvoud belangrijk. Behoud alleen het gene wat er werkelijk toe doet en echt bij je past. Elimineer de ruis in je gedachtes, je huis, je relaties en bezigheden. En leer je eigen gezelschap te waarderen als een heilig samenzijn met jezelf. Het verlangen naar een relatie, een gelukkig leven of wat je ook wenst kunnen we in ons zelf belichamen door het om te vormen in kracht. Dat wil niet zeggen dat het nooit gaat gebeuren maar er is een tijd aangebroken dat de behoeftigheid en opvulling van buitenaf plaats gaan maken voor zelfverwezenlijking.

Dit is de reden dat er tegenwoordig meer vrijgezellen zijn dan ooit. Velen worden uitgedaagd om in hun kracht te gaan staan en de basis te leggen voor heelheid in het zelf met een enorme scheppingskracht. De tijd van ‘boy meets girl’ en ‘i need you, my love’, gaan de prullenbak in voor velen en maken plaats voor grondig zelfonderzoek en transformaties voor iedereen die de spirituele ballen heeft om dit aan te gaan. ‘You can run but you can’t hide’. Ik zeg altijd maar zo: een goed milieu begint altijd bij jezelf en aangezien je jezelf overal mee naar toe neemt kun je er maar beter het beste van maken.

Liefs Anita

Please follow and like us:

2 Replies to “De Introspectie- Challenge: Van eenzaamheid tot heelheid”

  1. Mooi omschreven en een goede reminder voor iedereen in deze tijd waar iedereen als robotten en in ranzend tempo leven, omdat dit (‘door de drukte van de dag’) nogal een vergeten item is of men beseft de waarde niet genoeg…tot je over je grenzen bent gegaan.

    1. Hallo Mirjam. Dank je wel. Ja, tijd nemen voor reflectie is enorm belangrijk om inzichten te vergaren en oude zaken op te ruimen waar het nodig is. Ik denk dat een juiste balans nodig is tussen introspectie en stappen zetten in de fysieke wereld, per persoon verschillend natuurlijk. Liefs Anita

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.