De energieën van de volle maan op 12 januari 2017

De komende volle maan valt in het teken kreeft op 12 januari om 12.35 uur. Kreeft is een waterteken en kreeften staan erom bekend dat ze heel gevoelig kunnen zijn. Dat is precies het thema dat aan bod komt tijdens deze volle maan: emotioneel reinigen. Pak je tissues er maar bij, want het kan zijn dat er emoties dieper en krachtiger gevoeld worden tijdens en de dagen voor deze volle maan. Emoties, triggers, tranen, nostalgie en plannen voor de toekomst zijn zaken die aan bod kunnen komen. Neem gerust de tijd voor reflectie, een boswandeling, een innerlijke reis of een warm bad met zeezout bijvoorbeeld, mocht je de behoefte voelen om je even terug te trekken. Wees geduldig met jezelf en je omgeving. 2016 was een intens jaar voor velen waar er enorm veel zaken losgelaten en getransformeerd zijn.

In 2017 gaat het proces gewoon door maar dit keer met iets meer gratie en gemak. Meegaan met de flow, is dan ook echt de sleutel voor het komende jaar. Lessen uit het verleden hoeven niet meer zo heftig als voorheen de kop op te steken als je je innerlijke leiding en jouw unieke pad blijft volgen. Natuurlijk bestaat de kans dat je weer even verdwaalt, maar waar je in het verleden maanden of jaren verdwaald was, vind je nu sneller de weg weer terug. Het enige wat je hoeft te doen is te vertrouwen op je innerlijke leiding.

Mercurius ging op 8 januari weer direct lopen na een retrograde vanaf 19 december 2016. Tijdens Mercurius retrograde zijn er vaak vertragingen op het gebied van verkeer, post en bepaalde besluiten die genomen moeten worden. Het is dan ook niet de periode om contracten te ondertekenen en belangrijke beslissingen te nemen voor de toekomst. Nu Mercurius direct loopt, draait alles weer in tempo en komen er sneller dingen aan het licht op zowel individueel als  collectief vlak. Deze volle maan is een mooie gelegenheid voor een emotionele reiniging.

De energie van de kreeft die tevens een waterteken is en verbonden is met moeder maan kan voor een opstuwing van emoties zorgen. Het hoeft niet eens om (oud) verdriet te gaan maar het kunnen gewoon zomaar tranen zijn die spontaan opkomen. Het beste is om het gewoon over je heen te laten komen want huilen zorgt letterlijk voor een energetische reiniging, vandaar dat het zo oplucht.

Tijdens iedere volle maan en waarbij deze ook weer absoluut geen uitzondering is, is het altijd weer een kans om een overzicht te maken van zaken die je los wilt laten. Wat dient je nog langer? En waar mag je (langzaamaan) afscheid van nemen? De zaken van het loslaten gaan dit keer met name over oude gewoontes die je dromen in de weg staan en ook je relaties met mensen. Welke relaties overleven de nieuwe jij, kun je je afvragen en wat is er voor nodig om de balans te maken in geven en nemen.

Door het samen werken met de energieën van de volle maan en de nieuwe maan verlopen persoonlijke processen en transformaties vaak erg vlot met een stijgende lijn. Dus als je er iets bij voelt is het een absolute aanrader om de volle maan te raadplegen. De vraag is alleen: ben je bereid om naar diepere aspecten van jezelf af te dalen? Soms lijkt de oorsprong van bepaalde emoties een diepere oorzaak te hebben dan de oppervlakte soms laat zien. En soms zijn de dingen die gebeuren in de matrix totaal niet wat ze lijken. Een diepere kijk nemen in je innerlijk is soms essentieel om te zien wat er echt speelt achter de coulissen.

Ik wens iedereen een prachtige, magische,
snotterende (grapje, maar het mag natuurlijk wel) volle maan toe.

liefs

-X- Anita

Please follow and like us:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.