~ Onkruid is de nieuwe trend: Ode aan de bush bush- tuin ~

 

Je kent het misschien wel: van die tuinen waar nog geen grassprietje te vinden is. Van die industriële, fantasieloze tuinen met alleen maar tuintegels en meubels en met geluk een paar moderne bakken met tuinaarde en bloemen en plantjes die stijf staan van de pesticiden. De bijen blijven weg of vallen van ellende dood neer. Dit moet anders en zoals Midas Dekkers weleens gezegd heeft: Nederlanders lijden aan de opruimziekte waar het om de tuin gaat. Veel tegels, ho maar tegen wilde planten, onkruid en dus begroeiing, buxussen netjes getrimd  met het liefst nog een insectenbestrijder er over heen. Overigens leggen de kleine vogels die de buxusrupsen eten daardoor het loodje. Maar nee, alles moet volgens het boekje.

Dit moet anders want de natuur gaat er aan. Er is al een grootschalige bomenkap gaande in Nederland die te wijten is aan de biomassaindustrie. Dan heb je de landbouw pesiticiden waardoor er enorm veel insecten en bijen uitgeroeid worden en vele bijensoorten met uitsterven bedreigd zijn. In deze tijd moeten de bijen, andere insecten en de vogels het juist van onze tuinen hebben als dit zo doorgaat. Dit moet dus anders, daarom is er nu een nieuwe trend overgewaaid: De bush bush- tuin vol wildgroei, onkruid en dus voeding en speelparadijs voor de bijen en andere insecten. Een beetje tuinonderhoud is natuurlijk niet erg, zolang het maar niet doorslaat. Het probleem in deze maatschappij is dat onkruid heel erg ondergewaardeerd wordt.

Neem nou de paardenbloem. Wat veel mensen niet weten is dat dit een echte hulp is bij het ontgiften van de lever. Zo kun je er paardenbloemthee van maken, het is gratis, biologisch en GMO- vrij ( niet genetisch gemanipuleerd zoals bij de zaadjes en gewassen van Monsanto wel het geval is), wat wil je nou nog meer. Men raakt steeds meer verwijderd van de natuur terwijl dat onze heilzame bescherming en moeder is die ons voedt, heelt, verzorgt, in balans brengt en rust en harmonie geeft.

Onkruid is cool, magisch, multifunctioneel en zo enorm onderschat! Maar het wordt weggeharkt, weggebrand of weggespoten met troep. Zonde, eeuwig zonde. Over het algemeen heb ik een hekel aan trends behalve Flippo’s en Spice Girls maar deze trend mag van mij lang blijven tot dat iedereen begrijpt dat verwilderde tuinen er misschien nog enigszins voor kunnen zorgen dat de bijen en andere insecten blijven bestaan. Onkruid it is!

 

 

Dan is er ook nog de straling die dadelijk overgaat op 5G, die als een biologisch experiment op ons uitgevoerd zal worden. Ook hier zullen de bijen niet blij van worden maar dit geldt ook voor ons mensen, kleine dieren, vogels en koeien met hun gevoeligheid.

De verwilderde bush bush- tuin vol onkruid en magie heeft eigenlijk geen regels behalve dat minimaal 1/3e in het wild staat vol onkruid, wilde bloemen, kruiden, bomen, struiken en wat er ook maar mag groeien. Biologische zaden is een absolute pré, zodat er geen GMO zaadjes in de grond hoeven en bestrijdingsmiddelen zijn uit den boze, maar dat snap je zelf natuurlijk ook wel.

Heb of maak je van je tuin ook een wilde bush bush- tuin, stuur dan gerust een foto van je tuintje naar #bushbushtuinen waar we alle verwilderde tuinen ineens vanuit een ander perspectief zullen bekijken. Doe de kinderlijke bril vol verwondering op zou ik zeggen en zie de ecologische  magie terug in je eigen stukje Hollandse jungle.

 

Jij blij,

De bij blij,

Andere insecten en de vogels blij,

De natuur en dus iedereen blij!

 

Liefs,

Anita

 

 

Please follow and like us:

2 Replies to “~ Onkruid is de nieuwe trend: Ode aan de bush bush- tuin ~”

  1. Ik word zo blij van bushbush tuinen, ik heb ook zo’n tuin, heerlijk, ik geniet van de vogels, bijen en andere insecten, alles wat in mijn tuin leeft, wordt gekoesterd. Dank voor het mooie stukje!

    1. Hallo Yip, ja leuk he de bush bush- tuin!! Ik ben benieuwd hoe die van jou eruit ziet, stuur gerust eens een foto als je dat leuk vind, ik post er ook nog wel een. En geen dank uiteraard. Veel tuinplezier! Gr Anita

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.