Natuurvernietiging in Nederland: de leugens achter duurzaamheid

Voor de oplettende natuurliefhebber in dit land kun je er bijna niet omheen dat er enorm veel natuur verloren gaat voor bouwprojecten zoals woonwijken, parkeerplaatsen, snelwegen en bedrijfsruimtes. Door heel het land worden bomen gekapt die als zoete broodjes in de ovens van de biomassacentrales terecht komen. Dus met andere woorden: bomen worden gekapt en vermalen tot zogenaamde ‘groene’  en ‘duurzame’ energie. U hoort het goed duurzaam en groen, deze woorden die compleet geïnfiltreerd zijn met leugens. De laatste jaren viel het mij op hoe in alle natuurgebieden waar ik kwam massa’s bomen gekapt werden onder het mom van ‘natuurherstel in opdracht van Staatsbosbeheer.’ Nu kan ik u vertellen dat dit één van de grootste zwendels en leugenachtige praktijken zijn die in Nederland plaatsvinden.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is boom3-1.jpg

Staatsbosbeheer is bezig met zogenaamde natura 2000 met als doel meer heide en stuifzandgebieden te creëren middels ‘natuurherstel’ oftewel natuurverwoesting door het veelvuldig kappen van gezonde bomen en hele hectares aan bosgebied. Smoezen als essentaksterfte en uitdunnen voor de bio-diversiteit worden vaak onterecht gebruikt om de Nederlanders te sussen.

De meeste mensen in Nederland lijden aan cognitieve dissonantie en blind acceptance dus blinde accepatatie waarbij politieke leugens al snel geaccepteerd worden en men achteloos toekijkt hoe Nederland aan het verstenen is en het laatste beetje natuur verdwijnt. Tegenwoordig wordt er  overal in rap tempo gebouwd en daarbij zijn de meeste gebouwen ook nog eens gebouwd in de meest lelijke en fantasieloze architectuur. Het is iets om niet vrolijk van te worden want Nederland gaat hard achteruit en op het gebied van natuur, rust en ruimte zou je kunnen zeggen dat Nederland een uitzichtloos land is. Tijd om te aarden en even bij te komen in een bos of rustig park zal in de toekomst een overbodige luxe zijn en dus schaars worden.

Naast de bomenkap, de oranje markeringssstippen op de bomen, de overbebouwing is er nog een probleem wat veel mensen niet lijken te beseffen. Dat probleem heet bladblazers. In de herfst zie je medewerkers van de gemeentes er naarstig op los gaan, hele straten en zelfs in bossen worden bladeren weggeblazen met die herriemakende apparaten die ook nog eens heel veel co2 uitstoten, nogal in tweestrijd met de zogenaamde klimaatkrisis, wat tevens de grootste hoax op aarde is op dit moment, maar daar een andere keer meer over. De bladeren die de bomen loslaten dienen als voeding voor de bodem die bomen en insecten hard nodig hebben. De insectenpolulatie is met 75% afgenomen. Dit is een groot probleem voor het hele ecosysteem, het bestuiven van gewassen en de vogelpopulaties dat die tevens ook enorm terugdringen.


Steeds meer mensen zie je aan de gang gaan met een bladblazer in de tuin, ik zelf heb 2 buurmannen even bij de kraag moeten pakken om ze op de hoogte te stellen hoe overbodig het is en slecht voor het ecosysteem. Midas Dekkers zei eens: de mens lijdt aan opruimdrang in de buitenlucht. De tuinen verstenen steeds meer waarbij je vaak ziet dat driekwart van de tuin bedekt is met tegels of kiezels en de rest van het gebied zie je een paar lullige plantjes, vaak nog van de Intratuin vol pesticides en GMO.

Dit gaat niet de juiste kant op als het bewustzijn op dit gebied niet gaat groeien. Ik weet diep van binnen dat de natuur altijd haar comeback zal maken, de natuur is iets wat uiteindelijk altijd zal terugkomen op wonderbaarlijke wijze. De natuur heeft ons niet nodig maar wij haar wel. Als dit zo doorgaat, zeker met de stijgende populatie in Nederland zal de natuur hier die we nu nog als vanzelfsprekend beschouwen straks iets wat we op foto’s en in oude geschiedenisboeken kunnen terug bekijken.

Zeker nu we in de komende jaren te maken krijgen met de uitrol van 5G en de smartcities waarbij kunstmatige intelligentie alles verbindt en controleert en niets meer anoniem is en de eerste lichting psyborgs in het modebeeld komen.

Juist dan verlang je wellicht zo intens naar een ongerept stukje natuur waar je de verbinding met het echte leven en je ware zelf weer voelt en weet waar het leven echt om draait. Het overconsumeren van spullen die we niet nodig hebben, de afleidingen van Netflix, smartphones en social media en de digitale pseudolevens op social media en het consumeren en kopen van gadgets en (cheap) fashion zullen die leegtes in ons binnenste nooit gaan opvullen.

 Het is de eenvoud van het bestaan en de natuur die ons alles te bieden heeft wat we maar nodig hebben. Ik hoop dat de mensen in Nederland wakker worden en bereid zullen zijn om op te staan voor het behoud van het laatste stuk natuur in Nederland waar we nog van kunen genieten, voordat het te laat is.

-X-

Anita Sulis                                                                            

Please follow and like us:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.