~ Self mastery: Spirituele alchemie in de praktijk ~

Een tijdje geleden kocht ik een boek over alchemie: Studie in de alchemie, de wetenschap der zelftransformatie van Saint Germain. Alchemie houdt letterlijk ‘staal veranderen in goud’ in. Maar op spiritueel vlak gaat het nog veel verder. Als materie en geest samengaan en je spirituele inzichten kunt integreren in je leven dan ben je (of op de weg naar) spirituele alchemie aan het beoefenen. Ik denk dat als je meester wordt over je eigen leven en je de volledige autoriteit en kracht terug neemt dat je alles kunt bereiken. Vroeger waren er in mijn ogen altijd werkgevers, instanties of irritante mensen die op de één of andere manier macht over me uitoefenden, in mijn hoofd was dat zo en dus werd dat mijn werkelijkheid. Maar op een goede dag  net nadat ik een ayahuasca ceremonie had bijgewoond kreeg ik het inzicht dat we als mens onwijs krachtig zijn.

Alchemy 8

Ik besloot dat het genoeg was, vanaf nu kon niets of niemand de controle over mij uitoefenen ‘’ik word mijn eigen baas en master of existence op alle vlakken van mijn bestaan’’ dacht ik. Het zit ‘m voornamelijk in het denken door beperkende geloofsovertuigingen die je dromen in de weg staan en je vasthouden in een limited edition van het slechtste boek ooit waar jij de hoofdrolspeler van bent als je niet goed oplet. Ik merk dat te veel mensen in hun comfortzone blijven hangen uit angst om het oude vertrouwde te verlaten en het nieuwe in de ogen te kunnen kijken. Het nadeel is dat er mooie kansen aan je voor bij gaan en dat je als oude rimpelsaurius op je sterfbed denkt ‘’hesses had ik maar dit en dat gedaan, wat heb ik toch een suf leven gehad’’ en als wrokkig oud opaatje of omaatje sterf je met spijt in je hart van alle dingen die je gelaten heb. ‘’Ach ja, dan maar weer in een volgend leven’’ zou je kunnen denken, tenminste dat had ik vroeger gedacht maar na die ayahuasca sessie besefte ik dat er maar één moment is en dat is NU. En aangezien ik hier op aarde niet meer wens terug te komen wil ik NU alles uit het leven halen en dus besloot ik: ’doe mij maar die spirituele alchemie en zelftransformatie’ daar heb ik tenminste iets aan, wil ik iets magisch uit mijn leven halen.

duality-1

Maar ja, hoe pak je zoiets aan met dat alchemie- gedoe dacht ik toen maar dat ging als vanzelf. Als ik kijk naar hoe al deze esoterische inzichten in het leven en mezelf langzaam of eigenlijk best rap ontwaakten in mijn bewustzijn, kwamen alle middelen (boeken, orakelkaarten, leraren, liedjes, ervaringen, de juiste mensen etc.) als vanzelf op mijn pad. Nadat ik eenmaal de keus maakte van oké ik wil master der transformatie worden en mezelf en het leven ten diepste kennen, toen leek het alsof ik een pact had gesloten met het universum en mijn hogere zelf want toen werd het spannend en veranderde er een hoop. Geloofsovertuigingen die mij vasthielden en mijn dromen in de weg stonden heb ik letterlijk weggegooid en verbrand met rituelen ( niet dat ik een heks ben, maar het helpt) maar ook in mijn hoofd en waaktoestand veranderde ik. Ik kreeg een download van allemaal inzichten in nog geen half jaar tijd (en nu nog steeds  trouwens want het gaat aan de lopende band). Ik nam toen flink de tijd om deze inzichten te integreren in mijn denken en handelen.

Nog steeds heb ik veel periodes van reflectie nodig in mijn leven om de nieuwe volledige versie van mezelf ‘’the master alchemist’’ te worden. De downloads aan informatie over het leven plus de zelfinzichten zorgen letterlijk voor verlichting en een verhoogde staat van bewustzijn, noem het helderziendheid, ik hou niet zo van dat woord, maar goed geef het maar een naampje. Dubbele getallen, synchroniciteit (gebeurtenissen met een reden), heldere visioenen, creatieve ideeën voor mijn levensdoel, inzichten over mijn talenten, healings methodes, verschillende bewustzijnsstadia van het kosmische bewustzijn, een verhoogde staat van zijn, inzichten over het bewustzijn op aarde en de veranderingen collectief, zielscontracten, tweelingzielen en noem maar op wat voor modellen, heldere dromen etc. Net of ik in de spirituele Jumbo was beland en even gratis mocht winkelen en als klap op de vuurpijl voelde ik me na het winkelen met mijn volle kar een rijker en verlichter persoon die een hoop gebieden in het leven meester is geworden, niet alles maar het schiet lekker op moet ik zeggen.

Alchemy 3

De afgelopen maanden heb ik ontzettend veel ‘wow’ en ‘aha’ momenten gehad en het lijkt wel een rollercoaster gezien de snelheid er van. Af en toe voel ik me net een externe harde schijf. Als alchemist weet je in deze 3d matrix wereld (het normale dagelijkse leven dus) bepaalde codes die je krijgt opgedragen vanuit het universum en met die codes kan jij je manifesteren en een nieuwe werkelijkheid creëren voor je zelf en anderen. Een belangrijke regel is:  dat die er niet zijn!

je maakt gebruik van de grenzeloze overvloedige ether waar wij deel van uitmaken, God, het universum, sterrenstof (of bedenk er zelf een leuke naam voor). Uit deze grenzeloze energetische niet tastbare wereld is alles aanwezig wat je je maar bedenken kunt. Als je op deze wijsheid leert vertrouwen en naar je innerlijke kompas luistert wordt het leven interessant en een grote magische ontdekkingsreis. Soms moet je stil worden en diep in jezelf terug gaan net als in een heilige tempel. En soms moet je naar buiten met je kennis, ideeën, hulp, je gaven en jouw unieke stem. Als alchemist pas je zonder dat je het misschien door hebt natuurwetten toe, wetende dat je onlosmakelijk verbonden bent met de cycli van moeder aarde en het universum tegelijkertijd.

Alchemy 7

Op het moment dat je de verbinding kunt maken  met de hogere wereld en de verworven wijsheid kunt toepassen in het zogenaamde fysieke leven hier (de matrix) dan ben je op de juiste weg, kan ik je vertellen. Zo boven zo beneden maar in het hier en nu. Vertrouwen op de inzichten die je krijgt maar altijd open blijven staan voor nieuwe informatie, net als Socrates zei; ‘het enige wat ik zeker weet is dat ik niets zeker weet’, nederig blijven waar het om overtuigingen gaat want voor je het weet zit je weer gevangen in een programma of model met een methode van hoe het zou moeten zijn. Als je maar diep weet en voelt dat wat je ook aanpakt dat je zult zegevieren dus het is een zaak om heel bewust te zijn van wat je denkt, voelt en ziet en alles onder de loep te nemen maar tegelijkertijd jezelf ook niet te serieus te nemen. Begrijp je het nog? Als het antwoord nee is neem je afstand van deze voor jou dolende woorden en ga je iets luchtigs doen ( denk aan zo boven zo beneden, nu moet je even naar beneden want het wordt misschien te zweverig). Is het antwoord ja, lees dan gerust  lekker verder en laat alles op je inwerken zoals een beginnend student alchemie het ook zou doen.

Om self mastery (ik houd van Engelse termen, my excuse) oftewel het meester zijn van je zelf te bereiken, is het belangrijk dat je alle instructies opvolgt die je hogere zelf je ingeeft en dat je echt van onecht leert te onderscheiden, de juiste tekens opvolgt net als spoorzoekertje en altijd en waar dan ook in je kracht blijft staan. Als je dit doet ontdek je dat je een scheppend wezen ben en dat je alles kunt bereiken wat je maar wilt en als je het dan ook echt doet leidt dat naar het spoor der spirituele alchemie.

ab3

Hier kort samengevat een aantal op weg helpers voor spirituele alchemie in de praktijk:

 • Beseffen dat alles energie is en dat energie nooit verloren gaat en dat we in een web van oneindige energie (ether) verbonden zijn.
 • Zo boven zo beneden, weten wanneer je moet handelen en/of naar buiten treden en wanneer je stil moet zijn en luisteren naar de boodschappen die je binnenste je influistert.
 • Oprecht geloven in je scheppingskracht en weten en vertrouwen dat je alles kunt manifesteren, denk hierbij aan de wet van de overvloed (alles is er in overvloed, geld tijd, middelen, energie) en de wet van de oneindige mogelijkheden.
 • Bekend worden met natuurwetten, kwantumfysica , manifestatieprincipes en occulte zaken bijvoorbeeld.
 • Weten dat tijd en ruimte illusionair is en dat er alleen NU is en daar gebruik van maken, wanneer dan ook.
 • Groot dromen en je wensen visualiseren, dit is een van de meest krachtige manieren om je dromen te manifesteren dankzij de wet van de aantrekkingskracht.
 • Altijd in je kracht blijven staan en nooit je power weggeven aan wie of wat dan ook, je kracht toe eigenen zorgt namelijk voor wonderen.
 • En over wonderen gesproken: geloof en zie wonderen om je heen, zie de magie in alles en door alles heen, zelfs in de kleinste dingetjes. Kijk door de ogen van een kind en sta in verbinding met je innerlijke kind.
 • Wees ontvankelijk voor alle synchroniciteiten, herhalende tekens en situaties met een verborgen boodschap er in.
 • Wees mindfull en waakzaam over je denken, denk verstandig en laat je gedachtes overeenkomen  met je wensen en idealen.
 • Gooi alle overbodige, beperkende geloofsovertuigingen in de prullenbak want die zorgen letterlijk voor een prison of the mind.

Iedereen kan dit toepassen: denk er aan, no limits, hier en NU, waar anders.  Mocht je er iets mee doen dan ben ik de eerste die in je gelooft en ik hoop dat jij dat ook doet zoals het een echte alchemist betaamt.

De masterlijke groeten,

Anita

 

Please follow and like us:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.