~ Mijn art: Angels in Harmony: intuïtief schilderen ~

Al jaren houd ik van schilderen. Ik doe meestal maar wat, abstract of intuïtief schilderen kun je het noemen. Dit is één van mijn schilderijen waar ik wel een beetje trots op ben. Soms hoor ik mensen zeggen ‘’ wat moet het voorstellen?’’ ja dan denk ik, kijk zelf en gebruik gewoon je verbeeldingskracht. Het stelt voor wat jij er zelf in ziet namelijk.

Soms komt mijn innerlijke criticus naar boven. Ik vind dat een vervelend mannetje,
hij komt af en toe even langs tijdens het schilderen om mijn werk vervolgens af te kraken. Maar bij dit schilderij was hij nog best te spreken, moet ik zeggen en hij hield het gauw voor gezien.

~ Hierbij een conversatie tussen mezelf en mijn innerlijke criticus genaamd: Mister Murdock ~

Innerlijke criticus Mister Murdock: Wat moet dit allemaal wel niet voorstellen wat je nou weer hebt zitten kladderen op dit doek?
Ik zelf: Drink jij nou maar je koffie op, ik luister niet naar je, maar oké als je toch aan het zeuren bent, wat zie je er zelf in?
Mister Murdock: Tja wat paarse, gouden en witte vegen, best leuk gedaan eigenlijk en dit zeg ik niet snel, dat weet je.
Ik zelf: ja maar gebruik je fantasie eens even, wat zie jij er in? Dank je wel trouwens.
Mister Murdock: …… zwijgt
Ik zelf: wat ben je stil ineens.
Mister Murdock: …… zwijgt
Ik zelf: oké doei.

Hij was ineens nergens meer te bekennen die Mister Murdock en zo kon ik rustig verder schilderen. Mister Murdock herinnert mij er altijd weer aan dat ik met mijn aandacht meer in mijn hart moet zijn in plaats van mijn hoofd.

Betekenis van dit schilderij:

Terwijl ik aan het schilderen was, was ik erg rustig en sereen mede dankzij de korte aanwezigheid van mijn innerlijke criticus. Ik zie zelf een ziel of persoon voor me die gouden licht met zich meedraagt en uitreikt naar het universum.
Om hem heen zie ik hemelse, engelachtige invloeden die hem bijstaan.
Ik word er rustig en soms als ik er naar kijk word ik meegenomen in het schilderij en kom ik in hogere sferen terecht. Ik ben blij met het resultaat en de uniekheid die ik er zelf in zie!

Liefs

Anita

 

Please follow and like us:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.