~ Ontmantel je zelf uit de matrix in 9 stappen ~

‘’ What you know you can’t explain, but you feel it. You’ve felt it your entire life, that there’s something wrong with the world. You don’t know what it is, but it’s there, like a splinter in your mind, driving you mad.’’. oftewel Morpheus uit, wie kent ‘m niet, de Matrix. In mijn ogen één van de meest op de waarheid gebaseerde films ever. In mijn optiek leven we in een soort kunstmatige werkelijkheid, de matrix, waar we met onze zintuigen in opereren. Deze wereld lijkt zo echt dat we bijna zijn gaan geloven dat het de enige werkelijkheid is. Hoeveel werkelijkheden zijn er dan wel niet? Zou je je af kunnen vragen. Als ik diep naar binnen reis door middel van meditatie of ayahuasca bijvoorbeeld, kom ik in een rabbit- hole van werelden en perspectieven waar je u tegen zegt, ik besef dan wat voor nederig en klein zandkorreltje ik ben maar tegelijkertijd ook een krachtig goddelijk vonkje licht.

Van beide wat, zeg maar nee dan krijg je er 2. Als ik diep duik in mezelf komt die dualiteit ook steeds weer aan het licht en hoewel ik dualiteit altijd als iets negatiefs zag, begin ik steeds meer achter de  kracht en schoonheid er van te herontdekken.
Dankzij de dualiteit die we hier ervaren binnen de matrix krijgen we de kans om een schakel te maken tussen 2 werelden. En balans is wat hier uit voortvloeit. Als je krachtig verbonden bent met de bron, onzichtbare wereld of god, name it, ik zag god vroeger voor me als een man in de lucht met een witte baard, een soort Merlijn figuur. Ik houd het daarom even op de bron of universum. Maar goed ik dwaal af, zoals gewoonlijk.

maxresdefault

Als je met de bron een goede verbinding hebt maar tegelijkertijd hier op aarde deze connectie goed kan belichamen, dan krijg je een win-win situatie. Het één kan niet zonder het ander, we hebben een aards bestaan door middel van een fysiek lichaam met zintuigen, een persoonlijkheid etc. We hebben te maken met de matrix,dat is ook een feit. Maar ben je tegelijkertijd ook verbonden met het universum en weet je door middel van je kosmische antenne de juiste frequentie en signalen op te vangen, die je vervolgens integreert in je fysieke bestaan, dan kun je nog weleens de matrix- master worden. Oftewel, gezond opereren binnen de matrix, zonder je omver te laten blazen door de schijnbare verleidingen binnen de matrix. (denk aan de mooie vrouw met het rode jurkje in de film the Matrix, die was ontworpen als afleidingsmanoeuvre). In de bijbel staat dat dit de wereld van de afleiding is, ook wel de wereld van Satan.
Nu heb ik een ander idee bij heel het concept Satanisme. Maar daar later over,
de wereld van de afleidingen is het zeker.

the-matrix-red-pill-blue-pill

Hoewel het lijkt alsof we wakker zijn, zitten de meesten in een diepe droomstaat. Door middel van televisie, fluoride, vaccinaties, chemtrails, bewerkt eten (GMO), reclames, nieuws, media, onderwijs, sommige mainstream muziek en films worden we gebrainwasht en worden er allerlei geloofsovertuigingen en concepten in het onderbewustzijn geïmplanteerd en geprogrammeerd op collectieve schaal. Gelukkig worden steeds meer zielen wakker en die krijgen al die ascensiesymtomen, ‘’wat gebeurt er met me, ik wordt insane’’ krijg je dan. Maar, geen nood, alles is voor het goede doel, je moet gewoon even ontplugd worden.

Bij veel mensen duurt het jaren of zelfs vele levens voor ze bevrijd zijn van alle ingebrachte concepten, geloofsovertuigingen, trauma’s, programma’s en patronen. Maar het goede nieuws is, het kan sneller, efficiënter en pijnloos. En gratis voor ik het vergeet te zeggen, voor je denkt dat ik een marketing verhaaltje aan het verkopen ben, niets van dat. Sharing is caring en gezien het feit dat ik (net als iedereen) helende energie kan overbrengen op anderen en in de atmosfeer, ga ik eens wat van mijn simpele tools en inzichten delen, hoe te ont- matrixen of beter gezegd: Hoe opereer ik tussen de beide werelden zonder te erg mee gezogen te worden in de ene wereld, denk aan je balans, je sleutel.

Stap 1: Aarden in het hier en nu
Aarden is misschien nog wel het belangrijkste om gezond en wel je mannetje te staan in de matrix en dan vooral in het hier en nu, het huidige moment. Aardingsoefeningen hebben bij iedereen weer een andere uitwerking, de één gaat met zijn blote voeten in het zand lopen of op het gras en voelt een betere verbinding met de aarde. De ander heeft weer baat bij de wortel meditatie (op een stoel zitten en visualiseren dat je een boom bent waarbij er wortels uit je groeien die de grond in schieten).
Zelf heb ik baat bij affirmaties uitspreken en in de natuur fietsen en wandelen. Het is maar net waar je je prettig bij voelt. Sporten in de buitenlucht is ook ideaal om te aarden. Ook helpt de juiste voeding hierbij zoals aardappels en wortels eten. Wat belangrijk is, is niet zozeer het hoe, maar dat je tijdig nagaat in je dagelijkse bestaan of je contact voelt met de aarde en of je vreugde ervaart in je leven. Als je goed geaard bent ben je beter in staat om te verwezenlijken waarvoor je hier bent, de aarde is de basis en met deze basis moeten we het doen, nu en hier.

tumblr_mznxzvf1ID1s0aqneo1_500

Stap 2: Meditatie
Meditatie is denk ik één van de belangrijkste bezigheden om er voor te zorgen dat je afgestemd blijft op een hogere trillingsfrequentie. Mensen denken vaak aan meditatie, vaak letterlijk, dat je in een lotushouding op een kussen geconcentreerd op de ademhaling zit, inhoudt, maar meditatie gaat verder dan dat. Zelf kom ik vaak tijdens yoga oefeningen in een meditatieve toestand of als ik aan het schilderen ben of in een bos loop merk ik dat ook weleens. Tijdens bepaalde bezigheden door kun je heel meditatief en/ of mindful aanwezig zijn in dat huidige moment. In ieder geval zorgt de meditatieve staat hoe je dat ook bereikt, dat je aangesloten bent op een hoger bewustzijnslevel waardoor je bestaande programmeringen uit de matrix makkelijker loslaat en minder vatbaar wordt voor patronen en programma’s, simpelweg omdat je je niet verbindt met het 3D netwerk van afleidingen van ‘het zelf’. De valkuil zit ‘m in het  hervatten van oude gewoontes en patronen die er vaak langzaam insluipen, denk aan tv kijken, snoepen of uitstelgedrag, om maar even wat bijvoorbeelden te noemen.
Door regelmatig te mediteren of in ieder geval in een meditatieve toestand te zijn, wordt je bewustzijn niet alleen ruimer maar ben je geen mak lammetje meer voor de matrix, je stijgt er boven uit.

Stap 3: Stoppen met televisie kijken
Dit is iets wat gevoelig ligt bij een hoop mensen merk ik. Tv kijken, wie doet het niet? Ik kijk sinds een tijd geen televisie meer en ik mis er helemaal niets aan.
Ik dacht dat ik het zou missen maar in plaats daar van zie ik alleen maar, hoe erge afleiding het is van mijn levensdoel. Programma’s, het woord zegt het al, programma’s zorgen voor programmeringen in de mind bij de mensheid. Er zitten subliminal messages verscholen in Coca Cola reclames bijvoorbeeld, dat wisten we al maar er worden ook geloofsovertuigingen en ideeën geïmplanteerd via series, films en programma’s, niet allemaal natuurlijk. Tijdens het televisie kijken kunnen je hersenen in een paar minuten tijd van de bètagolven naar de alpha golven gaan waarbij je dus van een kritische staat van zijn naar een dromerige relaxte toestand gaat. Nu zou je kunnen denken: dat is toch niet erg, beetje ontspanning op zijn tijd, maar als gedurende die tijd allerlei programma’s in je onderbewustzijn worden geïmplanteerd (koop dit, gedraag je zo, vind dit mooi en interessant, doe dit vooral niet en gehoorzaam je; Obey) tja als je zonder dat je het door heb een vat bent voor mindcontrol dan ga ik nog liever breien of borduren, dan doe ik tenminste nog iets zinnigs. Wil je de matrix de baas zijn dan geldt ook hierbij, kijk zo min mogelijk of het liefst helemaal geen televisie. Ik vind het een dwaze tijdverspilling en dat terwijl ik vroeger een tv- junkie was want zo keek ik naar GTST, Onderweg naar Morgen, As the World Turns, Sex and the City,
The X Files (dat is dan nog een beetje leerzaam),
Geordie Shore ( I know, dat kan echt niet). Met andere woorden, ik was dus aardig afgeleid, zeg maar gerust een zombie. Maar nu gelukkig niet meer.
Zo zie je, er is dus hoop voor iedereen.

mindtv

Stap 4: Aanwezigheid in je hartcentrum & overgave
Tijdens een ayahuasca ceremonie heb ik mezelf aangeleerd om boven angst uit te stijgen. Deze tool neem ik nog steeds mee in mijn dagelijkse bestaan tijdens situaties waarbij ik overweldigd kan raken. Als je angstig bent ben je vaak een gewillige prooi voor de mind, die heeft vrijspel en neemt bezit over je. Als je angstig of paniekerig bent ben je vaak niet meer met je aandacht in je hart- space maar in je hoofd. Tijdens de ayahuasca heb ik een lemurische kristal bij me gedragen op mijn hartchakra en visualiseerde ik me hoe ik als klein meisje in mijn bed lag met mijn knuffels, vredig en wel, ik deed een denkbeeldig deurtje open in mijn hart en ging er naar binnen en daar was ik dan in mijn kamertje, dit voelde zo goed dat mijn aandacht tijdens de ayahuasca niet meer naar mijn hoofd ging maar automatisch in mijn hartcentrum bleef.
Ik beleefde hierdoor een staat van overgave doordat ik geen weerstand meer bood aan de situatie zoals die zich voor deed. Als je in het hartcentrum aanwezig bent, ben je ook veilig binnen de matrix want niets of niemand buiten jou kan je daar raken, je kunt het zien als een veilig en liefdevol schild.

Het wordt tijd dat men de beschermingsmechanismen gaat omruilen voor de echte zuivere kloppende bescherming in ons, het hart, tevens het kanaal met het goddelijke. Ook kun je bij iedere vraag of dilemma die je hebt de hart/ hoofd check doen: door met je aandacht naar binnen te gaan, eerst naar je hartcentrum en te vragen wat deze zou doen in de situatie waar je je in bevindt, vervolgens ga je met je focus naar je hoofd en doe je hetzelfde. Er is geen goed of  fout antwoord want de mind hebben we geregeld nodig om beslissingen te maken in het leven (balans). Maar voor bepaalde zaken heeft het hart een beter alternatief.

 Stap 5: Tijd in de natuur doorbrengen
Door genoeg tijd door te brengen in de natuur lukt het mij om genoeg vreugde en helderheid van geest te ervaren. Fietsen en wandelen helpen voor mij persoonlijk erg goed. Door in de natuur (bos, strand of al is een struikgewas in de buurt je enige alternatief) tijd door te brengen unplug je je met de matrix en kom je in een meer serene staat van zijn terecht. De natuur heeft namelijk een gratis medicijn: Prana (levensenergie), maar door alleen maar binnen te zijn omringd door 4 muren krijgen we niet zoveel prana binnen als we zouden willen. In de natuur word je meer ontvankelijk voor boodschappen van het universum.
De bomen, de wind, voorbij komende dieren, het water praat tegen je in een taal die voorbij tijd en ruimte gaat. Het is de taal van de ziel. Een dagje strand of naar het bos gaan geeft mij een dusdanige boost en scherpheid waardoor ik patronen en programma’s vanuit de matrix sneller doorzie, erken en doorbreek.

Freedom-Nature-thumb-420x240

Stap 6: Voeding (Detox)
Als 80& veganist, 20% vegetariër, oftewel: flexanist zijnde, weet ik hoe belangrijk voeding is voor je hele gestel. Sinds ik gezonder en biologisch ben gaan eten lijkt het alsof er een dikke stoflaag van mijn onderbewuste is verdwenen. Je wordt zoveel meer helder, energieker en levenslustiger van goede voeding. Hoe zuiverder je voeding is hoe zuiverder jij bent, alles wat je er in stopt wordt een onderdeel van jou zelf, energetisch gezien. Superfoods vind ik persoonlijk ook een echte aanrader en investering in jezelf. Spirulina, tarwegras, pure cacao, Chorella, Baobab poeder, hennepzaad, chiazaden, allemaal helpers voor een gezond systeem. Hoe bewuster en zuiverder je eet, hoe bewuster en zuiverder je bent, hoe makkelijker je kan inpluggen in de hogere dimensies binnen de kosmos en je de matrix de baas wordt.

Stap 7: Je levensdoel
Veel mensen hebben een baan bij een werkgever en denken: is dit nou waar ik het allemaal voor doe? Weinig mensen maken hun passies waar vanwege de geloofsovertuiging dat het niet mogelijk zou zijn om wat voor reden dan ook. Maar ja, als je dat gelooft creëer je die werkelijkheid voor je zelf, zo simpel is het. Iedereen heeft dromen, (verborgen) talanten en passies maar weinigen slagen er in daar naar te leven en die dromen actief om te zetten in hun levensdoel en lifestyle. Maar dat maakt niet uit, als je liever bij de Mac Donalds wilt werken of een saaie kantoorbaan van 9 tot 5 met kunstmatig licht wilt binnenkrijgen van TL buizen, dan moet je dat gewoon lekker doen natuurlijk, er is niets mis mee zolang het je levensdoel is en het je hart sneller laat kloppen.

We zitten in een collectieve verschuiving van het vissen naar het Aquariustijdperk en in het Aquariustijdperk waar we met zijn allen naar toe gevibreerd worden, past het oude veilige en op angst gebaseerde handelen niet meer. Het wordt tijd dat mensen hun talenten met de wereld gaan delen want het werkt aanstekelijk, kijk alleen al naar hoeveel youtube kanalen er zijn van mensen die andere mensen motiveren en inspireren. De verschuiving op het gebied van werk en passies is al groeiende en je ziet de mensen die hun levensdoel volgen als paddenstoelen die uit de grond rijzen. Maar er is vaak wel een zetje in de rug en soms een behoorlijke duw nodig om er voor te zorgen dat je die veilige comfortzone verlaat want ja, het oude vertrouwde voelt zo lekker warm en geborgen. Maar wil je echt je passies waar maken, dan zul je in het diepe moeten springen en tegen de niet werkende matrix patronen moeten zeggen: ‘’hoi pippeloi en tot nooit meer ziens.’’ Het onbekende aankijken en risico’s nemen is nooit makkelijk maar  je levensdoel waarmaken, wat het ook mag zijn ongeacht je omstandigheden, zorgen er absoluut voor dat je een master wordt. Je laat je niet langer meer tegenhouden door de invloeden van buitenaf (de matrix).

hqdefault

Stap 8: Authenticiteit
Authenticiteit, oftewel de ware ‘jij’ laten zien. Zijn wie je bent zonder begrenzingen en vervormingen, jezelf zijn in alle uniekheid. Dit is één van de levenslessen die geleerd mogen worden door iedereen die zich geroepen voelt.
Het vergt moed en transparantie om volledig jezelf te zijn, maar alleen dan zal je in staat zijn om je ware roeping tot stand te brengen.
We leven in een maatschappij waar je geleerd wordt om een copycat te zijn van anderen, kijk maar naar trends bijvoorbeeld. Jaren geleden las ik nog weleens van die glossyblaadjes maar ik ergerde me destijds ineens aan het feit, hoe je gevormd en gekneed wordt door de onrealistische schoonheidsidealen en ingeprente ideeën van wat je leuk en interessant moet vinden en hoe je je moet gedragen. Ik bepaal zelf wel wat ik leuk vind, dacht ik. Vroeger droeg ik een kanariegele jas, ik had weleens 2 verschillende Dokter Martens schoenen aan en ik deed groene en zilveren lippenstift op.  Ik werd weleens uitgelachen om mijn eigenzinnige look, maar dat had ik er voor over, ik ben graag mezelf, bevalt het je niet: dan loop je toch lekker weg met je Uggs aan, dacht ik. Authenticiteit zit ‘m niet alleen maar in kledingdrachten maar meer de manier waarop je jezelf toestaat je kwetsbaarheid te laten zien, als uitnodiging aan anderen om dat ook te mogen doen. Eerlijk durven zijn in wat je wilt en nodig hebt ongeacht de mogelijke angst voor afkeuring of afwijzing. Transparantie, minder leuke zaken bespreekbaar maken ook al zou de ander dat nog weleens verkeerd kunnen opvatten. Zolang je echt trouw bent aan jezelf en de sociale maskers af durft te doen, word je ontvankelijk en confronterend maar juist een goede reden om authentiek te zijn. Zo nodig je anderen ook uit om hun ware aard te laten zien, zonder achterdeurtjes en maskers, gewoon: what you see is what you get. Wees een voorbeeld voor anderen door gewoon toe te staan jezelf te zijn, ook al ben je nog zo’n idioot met allemaal rare gewoontes
(die hebben wel allemaal), show the World what you’ve got.

301064_255562487823605_100001095684627_721467_1606959751_n

Stap 9: Vreugde
Last but not least: Vreugde. Dit is eigenlijk in mijn ogen misschien wel de belangrijkste matrix- ontmantelstap. Waarom zijn we hier op aarde gekomen behalve de ervaring op doen in het fysieke, her- inneren wie we werkelijk zijn en lesjes leren op de trap van de evolutie? Juist, vreugde ervaren, gewoon plezier hebben in alles wat je doet. Soms nemen we het leven of nog erger, ons zelf te serieus en dat zeg ik net zo goed tegen me zelf want daar betrap ik mezelf regelmatig op. Op dat soort momenten kan je beter even in de spiegel kijken en zeggen tegen je zelf’’ doe toch eens ff niet zo serieus, ’’. En ga dan gewoon iets doen wat je leuk vindt al slaat het helemaal nergens op. Wees gerust even simpel als je zelf maar toestaat om te genieten van het moment. Even een time- out nemen, van elke bezigheid een leuke activiteit proberen te maken of alleen maar dingen doen die je leuk vindt, even geen werk en verplichtingen tenzij je heel veel vreugde ervaart in je werk uiteraard. Als ik even niet meer weet hoe ik plezier moet hebben, kijk ik naar kinderen in mijn buurt of mijn katten en dan denk ik: oh ja zo ging dat ook al weer’’.

Goede zenmasters en vreugdemasters hoe kinderen en dieren op gaan in het moment en alle plezier eruit halen dat er in zit. Ook dit werkt aanstekelijk en zorgt er voor dat je een katalysator tussen de hogere wereld en de matrix bent. Vreugde zorgt er ook voor dat je een kanaal wordt voor overvloed en inspiratie, er vormt zich een onzichtbare ladder naar hogere dimensies want vreugde haalt letterlijk en figuurlijk het goede naar boven. Vreugde heeft altijd zin dus maak zin en vreugde komt je kant op.

Heel veel liefs

~ Anita ~

 

Please follow and like us:

2 Replies to “~ Ontmantel je zelf uit de matrix in 9 stappen ~”

 1. heb je bericht aandachtig gelezen en kreeg zowaar wat bewondering voor je..tot ik bij stap 9 kwam..jezelf aankijken en zeggen,,doe s effe niet zo serieus , mongooltje..
  wat een rare uitspraak..ik was even in een bepaalde flow door het lezen van je stappen..maar de laatste stap zet mij gelijk in het hier en nu.
  snap niet waarom je die uitspraak gebruikt..

  1. Hoi Nathalie,
   Nu ik jouw reactie lees en mijn stuk van vorig jaar moet ik even lachen. Ik kan mij voorstellen dat niet iedereen dat begrijpt, maar ik heb een duistere humor, om het maar zo te zeggen. Daarnaast ben ik graag mezelf (authentiek dus) los van wat anderen er van vinden of denken. 😀
   Maar ik vind het wel leuk dat je door die uitspraak in het hier en nu bent gezet, was het toch nog ergens goed voor.
   Groetjes -X- Anita

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.