~ Even een paddo’tje tussendoor ~

Vorige week was ik bij een goede vriendin op visite. Een paar dagen van te voren zag ik voor me hoe ik samen met haar en nog een vriend van ons een magische paddo avond ging houden. Ineens zegt ze out of the blue: ‘’Zullen we anders vanavond paddo’s eten?’’ En zo gezegd zo gedaan, wij die paddenstoelen halen want daar hoefde ik geen 2 keer over na te denken. Mijn onderbewuste voelde  zoiets al aankomen dus. Ook kwam die vriend van ons langs en die was er ook wel voor in, dus het plaatje was helemaal compleet. Ik ben dol op entheogene middelen mits het bewust en met de juiste intenties en zuiverheid genomen wordt. Ik ken mensen die van de ene naar de andere ceremonie gaan, even een ayahuasca ritueeltje, Saint Pedro’tje de week erna waarom niet, Kambo’ tje, lekker reinigend absoluut, maandje later truffeltje en dan weer op naar de ayahuasca en peyote. Iedereen moet het voor zichzelf weten natuurlijk maar ik heb het vermoeden dat het voor sommige mensen een vlucht is. Er is namelijk ook tijd nodig om alle indrukken van de ervaringen en de zuivering die heeft plaats gevonden een plekje te geven en te integreren in het dagelijkse bestaan.

Maargoed voor mij was het alweer een tijdje geleden voor het laatst, ik schat 5 maanden, toen heb ik truffels gegeten. Het voelde wel weer goed en zeker met mensen met wie ik lekker kan viben, dat is helemaal chill. Set & setting. Nou die setting was awesome. Rond een uur of 10 ‘s avonds namen we de gedroogde paddenstoeltjes.
Mijn vriendin en ik deden een pyjama aan voor een huiselijk comfortabel sfeertje. We hadden mooie natuurbeelden op staan en beelden van mandelbrots, die visuele fractals, weet je wel. De atmosfeer was gemoedelijk of zeg maar gerust uiterst relaxed. Deze 2 vrienden van mij zijn mensen waarmee ik de volledige diepte in kan gaan op het gebied van filosoferen over de waarheid en spiritualiteit maar ik kan ook enorm lachen met ze. Na ongeveer 3 kwartier begonnen de paddenstoeltjes  langzaam in een stijgende lijn rustig en gestaag in te werken en ineens waren wij connected met de werkzame stof. Mijn eerste reactie op de trip was emotioneel, ik had een behoorlijk intense periode achter de rug en voelde een laagje emoties die eruit wilden en dat luchtte op maar dit ging gelijk over in een intens lekker blij gevoel. Alles was kleurrijk, magisch, alles vervormde, op een manier dat ik het enorm kon waarderen.

tumblr_njw2f46ahr1rbd7lgo1_400

Ik was aan het dansen en mijn vriendin lag op de grond heel aandachtig te kijken want in haar perceptie leek het of ik op stelten liep. Ik moest zo lachen hier om dat ik bijna in mijn broek plaste maar goed, we gingen even ruilen en ik zag het zelfde bij haar, die benen leken eindeloze stelten, ik kwam niet meer bij. Die vriend van ons deed mij heel de tijd aan een soort Boeddha denken maar tegelijkertijd een boom, een hele wijze wel en hij was de observator van de avond. Hij ging af en toe even naar buiten om contact te maken met sterren en ufo’s. Ik ging af en toe ook even naar buiten in de tuin en die sterren waren enorm en vol kleuren, het leek wel een sprookje. Hij wees mij op de mooie boom vlak voor ons, echt één van de mooiste kronkelende bomen die ik ooit gezien had. De boom die ik heel de avond in hem zag wees mij op de boom, hoe toepasselijk weer. Ik voelde de verbinding met de boom door alleen al de schoonheid er van in me op te nemen.

Deze avond ben ik tot de conclusie gekomen dat ik me meer en meer ga verbinden met de aarde waar ik me op bevind. Ik heb lang genoeg gezweefd bedacht ik me. Wat wij alle drie hadden ervaren was de connectie met de aarde dankzij de paddenstoelen, wij werden zelf de wijsheid van deze aardse groeisels. Ik voelde me ook echt weer een kind dat intens kon genieten zonder beperkingen en begrenzingen, de enige begrenzing was het zoeken van woorden om de ervaring te omschrijven.

11377696_104841419855723_771429386_n

Het was te magisch en te mooi om er woorden aan te geven. Mijn vriend was verbonden met een hele oude wijsheid die mij steeds antwoorden gaf op vragen die ik had waar ik de afgelopen tijd op stuitte. Hij had ineens ook een heel raar hoofd, hij leek wel een soort alien. Wat mij ook heel erg is bijgebleven is dat de scherpzinnigheid van de ervaring, de inzichten die je krijgt en de magische heldere manier van waarnemen dat dat de oorspronkelijke staat van zijn is. Zijn zonder alle mindcontrol- programmeringen, ingeplante geloofsovertuigingen, trauma’s en concepten.

Maar de pure heldere staat van zijn. De wijsheid van de psilocine (de werkzame stof in de paddo’s) drong diep tot ons door. Ik heb in geen tijden zo gelachen, scherp waargenomen en gevoeld als deze avond. De connectie met de aarde voelde ik door me heen gaan. Ik kreeg ook het inzicht dat ik op de juiste weg met betrekking tot het veganisme, ik wil iets terug geven aan de aarde door alleen nog maar clean food en zuiverheid tot me te nemen, zo veel mogelijk het liefst. Wat ik ook niet meer zal vergeten is het volgende fragment:

Ik: Ik ben de witte tovenaar van de 13 manen kalender wist je dat?
Cindy: ja dat weet ik
Ik: ja hoe weet je dat dan?
Cindy: Nou want jij hebt dat pak aan.

En ik dacht dat pak, welk pak en ineens begreep ik wat ze bedoelde, mijn donker blauwe pyjama met maantjes en sterretjes leek op een tovenaarspak. Dus Cindy dacht dat ik in een tovenaar was veranderd vanwege mijn pak (pyjama). Ik hield het bijna niet meer droog van het lachen, ik voelde al mijn organen samenpersen van het intense gelach. Wat een avond. Ik heb weer een connectie gemaakt met de aarde, mijn dierbare vrienden, mijn innerlijke kind, mijn levensdoel en de vreugde van het leven.

35420e6b8aac1956e896e0c927e93a66

Dit is een avond die ik nooit zal vergeten en die mij altijd bij zal blijven. Wat een rijkdom en wat een magie om dit steeds weer te ontdekken met entheogene middelen. Als je entheogene middelen tot je neemt besef je steeds weer waar het draait en dat je perceptie scherper dan ooit is op dat moment, het is een oer gevoel en weten van de oorsprong van het bestaan en de ervaring licht dat weer even haarfijn op. Ik besef nu ook weer dat ik deze zuivere staat van zijn steeds meer wil integreren in mijn leven en net als een dier de connectie blijvend wil voelen met de aarde.
Deze avond heeft weer een hoop los gemaakt. Ik dank mijn lieve vrienden, de paddenstoelen, diegene die de paddenstoelen gekweekt heeft, de grond, de wijsheid, de aarde, de boom, de chillout mix van Vasiliy Nikitin, mijn tovenaarspak, de vijftig euro die ik van mijn wijze Boeddha/ boom vriend heb gekregen uit zijn magische tovenaarsportemonnee (een les van het ontvangen waar ik moeite mee had), het hele gebeuren en de atmosfeer.
Wat een zegeningen weer.

Liefs,

Anita

 

Please follow and like us:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.